Navigatie overslaan

11 februari Landelijke aftrap campagne in Rotterdam: Er valt 15 maart wat te kiezen!

Op 11 februari trapt Water Natuurlijk de landelijke campagne voor de waterschapsverkiezingen af. De landelijke aftrap vindt plaats midden in Rotterdam, de stad die centraal ligt in het gebied van drie waterschappen: waterschap Hollandse Delta, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en hoogheemraadschap van Delfland. Naast de landelijke campagne organiseren ook de lokale afdelingen van Water Natuurlijk eigen campagnes om zoveel mogelijk aandacht voor de waterschapsverkiezingen te genereren.

De keuze om de landelijke campagne in Rotterdam te laten starten is een voor de hand liggende. Peter Snoeren, voorzitter van Water Natuurlijk licht toe: “Drie waterschappen waarvan de grenzen elkaar raken in de stad Rotterdam. Waterschappen met stedelijke uitdaging, zoals de versteende wijken waardoor er wateroverlast is tijdens piekbuien, maar ook hittestress tijdens de zomers die steeds warmer worden. De drie waterschappen hebben ook landelijk gebied dat weer andere uitdagingen kent, zoals de daling van de veenweidegebieden en de balans tussen natuur en agrarisch gebruik. Ook waterveiligheid, de sterkte van de duinen en dijken, is in dit gebied belangrijk. De uitdagingen die we hier hebben staan symbool voor het waterbeheer in het hele land! Daarom zijn we als Water Natuurlijk ontzettend blij dat we de verkiezingscampagne kunnen aftrappen in de stad Rotterdam! ”

Activiteiten voor jong en oud(er)
Op zaterdag 11 februari van 13.00 uur tot 15.00 uur is op de Vlasmarkt, halverwege de Hoogstraat voor jong en oud(er) een veelzijdig programma. Bij de verkiezingsstand is informatie te krijgen over het werk van de waterschappen, de waterschapsverkiezingen en de ambities van Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij. Kinderen kunnen tijdens een workshop bij de kraam van ‘Waterleider’ een gieter maken uit plastic afval. Er wordt onder deskundige leiding een waterwandeling langs waterwerken in de omgeving georganiseerd om waterbeheer in de stad toe te lichten. De wandeling start om 13.30 en duurt ongeveer 1,5 uur. (Vooraf aanmelden is niet nodig).

En omdat schoon en gezond water een van de speerpunten is van Water Natuurlijk, gaat die middag ook ‘plastic soup surfer’ Merijn Tinga in de Delftse Vaart afval vissen.

Innovatief en duurzaam
Op 15 maart valt er wat te kiezen. In alle waterschappen doet Water Natuurlijk mee aan de verkiezingen. Hedendaags waterbeheer vraagt om innovatieve, duurzame oplossingen. Water Natuurlijk brengt deze. Daarom wil de partij in alle waterschappen meebesturen. Om in heel Nederland te zorgen voor een fijne leefomgeving door meer kwalitatief groen en gezond water zodat iedereen daar van kan genieten. En dat doen we gezamenlijk door intensieve samenwerking met andere belanghebbende partijen, zoals gemeenten, provincie, natuurorganisaties etcetera.

Meer informatie over de Waterwandeling
Merijn Tinga | Plastic Soup Surfer & ambassadeur Water Natuurlijk

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring