Navigatie overslaan
Nieuws
Vechtstromen

Beste wensen! Met onze nieuwsbrief 2024 in?

De beste wensen voor 2024! Ben je al geabonneerd op onze nieuwsbrief? In dit artikel lees je hoe je de nieuwste editie leest en hoe je abonneert. Ook blikken we kort terug en vooruit.

Nieuws
Vechtstromen

Verlate surpriseavond tijdens extra AB Waterschap Vechtstromen 6 december 2023

Op de agenda staat het onderzoeksrapport van professor Herman Bröring van de Rijksuniversiteit Groningen. Een motie van wantrouwen leidt tot het aftreden van Rolf Woolderink (BBB) in zijn rol als dagelijks bestuurder.

Nieuws
Vechtstromen

Hogere waterschapsbelasting én oog voor AOW-ers en Wajongers

De afgelopen tijd heb je via de media gelezen over hoog water maar ook over het verhogen van de waterschapsbelasting. Deze belasting betaal je in combinatie met je gemeentelijke belasting. In dit artikel nemen we je mee in waarom Water Natuurlijk een verhoging nodig vindt. En welke groepen we sociaal zoveel mogelijk proberen te ontzien.

Nieuws
Vechtstromen

Hoog water

In de afgelopen periode is veel regen gevallen. Terwijl de grond al verzadigd was van de regen in de afgelopen periode. 2023 kan het natste jaar worden sinds het begin van de metingen. De extra regen zorgt ervoor dat de waterpeilen in onze rivieren sterk zijn gestegen. De Vecht kan de komende dagen misschien wel het hoogste peil in 25 jaar bereiken. En er komt nog extra regen aan in de komende dagen.

Nieuws
Vechtstromen

Water Natuurlijk wil snel beginnen met uitvoering bestuursakkoord

Tijdens de afgelopen Algemene Beschouwingen is de nieuwe, nog beleidsarme, begroting van het waterschap besproken. We hebben in de afgelopen periode brede steun in het Algemeen Bestuur gezien voor ons unaniem aangenomen bestuursakkoord "Naoberschap verbindt. Echter, ondanks de optimistische woorden, heerst er teleurstelling over het gebrek aan concrete acties. Water Natuurlijk wil snel beginnen met de uitvoering.

Nieuws
Vechtstromen

Splitsing bestuur Water Natuurlijk Regio Oost

Begin december 2023 is er een peiling gehouden onder de leden van Water Natuurlijk in regio Oost. De vraag lag voor of de leden handhaving van 1 bestuur wilden of voor beide waterschappen een eigen bestuur wilden. De uitkomst is dat er voor beide waterschappen een eigen bestuur komt.

Nieuws
Vechtstromen

Extra vergadering Algemeen Bestuur Waterschap Vechtstromen

Op woensdag 6 december is er een extra AB vergadering van het Waterschap Vechtstromen. Deze start om 19.30 uur en is live te volgen via de livestream van het Waterschap.

Nieuws
Landelijk

Saskia Borgers voorgedragen als nieuwe dijkgraaf voor Waterschap Limburg

Water Natuurlijk is verheugd om aan te kondigen dat Saskia Borgers is voorgedragen als de nieuwe dijkgraaf van Waterschap Limburg. Saskia Borgers is momenteel lid van het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en heeft tot voor kort deel uitgemaakt van het Dagelijks Bestuur.

Nieuws
Vechtstromen

Myrte treedt af

Eind van de zomer kondigde Myrte haar vertrek aan en tijdens de Algemeen Bestuursvergadering van 29 november was het officiële moment. Na haar aftreden werd Henk Veenstra in dezelfde vergadering geïnstalleerd om de fractie weer compleet te maken.

Nieuws
Landelijk

Officieel Statement van Water Natuurlijk

Water Natuurlijk heeft met aandacht de gebeurtenissen tijdens de recente klimaatmars in Amsterdam gevolgd. Wij begrijpen en delen de bezorgdheid over de klimaatcrisis, die een essentieel onderdeel is van onze missie voor schoon, gezond en voldoende water.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk belicht beleidsverschillen met WaterRad voor 2e kamerverkiezingen

Op het kritieke moment vlak voor de 2e Kamerverkiezingen introduceert Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, het WaterRad voor de tweede keer. Dit innovatieve instrument, dat voor het eerst werd gebruikt tijdens de vorige 2e Kamerverkiezingen, belicht opnieuw de grote verschillen in waterbeleid tussen 15 Nederlandse politieke partijen. Het benadrukt de dringende noodzaak van een duurzaam en verantwoord waterbeheer.

Nieuws
Vechtstromen

Anieke in EUREGIO bestuur 

Namens Waterschap Vechtstromen mag Anieke Kranenburg de komende jaren plaatsnemen in het Algemeen Bestuur van EUREGIO. 

Waar wij voor staan

Groen

Water Natuurlijk staat voor natuurvriendelijk en duurzaam waterbeheer!

Gezond

Water Natuurlijk wil een betere waterkwaliteit voor plant, dier en mens!

Gezamenlijk

Water Natuurlijk wil samen werken aan een betaalbaar en toekomstbestendig waterbeheer!

Genieten

Water Natuurlijk wil dat iedereen kan spelen en genieten van schoon en veilig water!

Agenda

Hier vind je activiteiten en bijeenkomsten van onze fractie, het waterschap en vanuit het landelijke en regionale bestuur van Water Natuurlijk.

Bekijk de gehele agenda

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring