Navigatie overslaan
Nieuws
Landelijk

Vermindering geborgde zetels een feit

Met de publicatie in het Staatsblad op vrijdag 16 december is de initiatiefwet democratisering waterschappen van Laura Bromet (GroenLinks) en Tjeerd de Groot (D66) een feit. Inwoners van Nederland krijgen meer invloed in de samenstelling van de waterschapsbesturen. En dit gebeurt al bij de eerstvolgende waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023.

Nieuws
Landelijk

Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk

Dinsdag 6 december werden Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk. Voorzitter Peter Snoeren en vicevoorzitter Wybren Bakker brachten hen in de Tweede Kamer een bezoek om hen en hun medewerkers Jaap en Bouke face to face te bedanken voor de vasthoudende inzet om de waterschappen democratischer te maken.

Nieuws
Landelijk

Bestuurders gezocht

Het bestuur van Water Natuurlijk zoekt uitbreiding om alle drukke werkzaamheden die een groeiende organisatie met zich meebrengt, in goede banen te leiden. Naast algemene bestuursleden, zouden we het bestuur op korte termijn graag uitbreiden met een Secretaris en een Bestuurslid Marketing & Communicatie.

Nieuws
Vechtstromen

Kandidatenlijst Waterschapsverkiezingen 2023

De leden van Water Natuurlijk Vechtstromen hebben de definitieve volgorde van de lijst voor de waterschapsverkiezingen 15 maart aanstaande vastgesteld. De lijst wordt aangevoerd door Anieke Kranenburg (28) uit Enschede.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk blij met vermindering geborgde zetels.

Water Natuurlijk is blij dat het aantal geborgde zetels vermindert. Wat Water Natuurlijk betreft mogen alle geborgd zetels verdwijnen. Door vertragingstactieken lijken de inwoners van Nederland in 2023 opnieuw maar beperkte invloed te hebben op de samenstelling van de waterschappen. Daarover is Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, furieus. Het ministerie heeft ruim tijd gehad om alles tijdig voor te bereiden. Voor Water Natuurlijk is er maar een route: 15 maart 2023 is de wet geheel geldend.

Nieuws
Vechtstromen

Landelijke ALV Water Natuurlijk

Zaterdag 26 november vond de landelijk ledenvergadering plaats van Water Natuurlijk in Amersfoort. De ALV werd afgetrapt met een paar praktische verenigingzaken zoals het jaarverslag en de begroting.

Nieuws
Vechtstromen

Motie vreemd

Wim heeft tijdens de Algemeen Bestuursvergadering een motie vreemd ingediend over korte ketens ook in het waterschap. Hieronder is zijn bijdrage te lezen. De motie is unaniem aangenomen.

Nieuws
Vechtstromen

Algemene Beschouwing tijdens laatste vergadering van 2022

Vorige week fietste ik door het Drostendiepgebied tussen Coevorden en Emmen. Zonnetje er bij, bijna 15 graden. Daniel Lohues zou gezongen hebben: ‘Wie döt mij wat vandage Wie döt mij wat vandage.

Nieuws
Vechtstromen

Jongerenparticipatie-onderzoek

De keuzes die het waterschap maakt raakt vooral de toekomst van jongeren, maar de stem van jongeren komt nu amper...

Nieuws
Vechtstromen

Anieke uitgenodigd als spreker bij de ‘TechTalk Drinkbare rivieren'

Bij de ENVAQUA TechTalk 'Drinkbare rivieren' heef Anieke samen met Jeugdbestuurder Fien Snelting (waterschap Rijn en IJssel) 5 adviezen gepresenteerd voor meer verbinding tussen...

Nieuws
Vechtstromen

Gebiedsbezoek met gebiedsbeheerder

Op 29 juni is Wim een dagdeel meegelopen met gebiedsbeheerder Peter Westerbeek. Peter heeft Wim meegenomen naar de belangrijke elementen in het watersysteem van Hengelo. Zo begon de trip bij het gebied Kristalbad...

Nieuws
Vechtstromen

Online Q&A en meeting 25 juli

Wij zijn natuurlijk op zoek naar mensen met een groen hart. Wil jij een bijdrage leveren aan schoon, veilig en voldoende water nu en in de toekomst? Stel je dan beschikbaar als kandidaat voor de waterschapsverkiezingen 2023. Of je nu op een verkiesbare plek wil staan of niet, wij hebben je steun hard nodig!

Waar wij voor staan

Groen

Water Natuurlijk staat voor natuurvriendelijk en duurzaam waterbeheer!

Gezond

Water Natuurlijk wil een betere waterkwaliteit voor plant, dier en mens!

Gezamenlijk

Water Natuurlijk wil samen werken aan een betaalbaar en toekomstbestendig waterbeheer!

Genieten

Water Natuurlijk wil dat iedereen kan spelen en genieten van schoon en veilig water!

Agenda

Hier vind je activiteiten en bijeenkomsten van onze fractie, het waterschap en vanuit het landelijke en regionale bestuur van Water Natuurlijk.

Bekijk de gehele agenda

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring