Navigatie overslaan
Nieuws
Rijnland

Verkiezingswinst

Vanmiddag zijn de "voorlopig definitieve" uitslagen van de waterschapsverkiezingen bekend gemaakt. Het ziet ernaar uit dat we een zetel winst gaan boeken en met 4 zetels in het nieuwe waterschapsbestuur komen. We moeten nog een kleine slag om de arm houden, want komende donderdag komen pas de echt definitieve uitslagen, maar met het resultaat zoals het er nu uit ziet zijn we erg blij. En we zijn zeker heel tevreden en trots op de inspanningen die onze kandidaten, het campagneteam en alle anderen hebben geleverd om een overtuigende campagne neer te zetten. Kijk op de eerdere berichten op onze site! Binnenkort plannen we een bijeenkomst om de uitkomsten te bespreken en verdere plannen te maken. Dank jullie wel voor jullie stem en jullie bijdrage! Het heeft verschil gemaakt.

Nieuws
Rijnland

Kiezers bedankt!

.

Nieuws
Rijnland

Het stemmen is begonnen!

De stemlokalen zijn open en overal in Rijnland wordt gestemd. Op Water Natuurlijk Natuurlijk

Nieuws
Rijnland

Je komt ons overal tegen (2)

De mensen van Water Natuurlijk zijn ook vandaag en morgen overal in onze regio te vinden. Zie het fotooverzicht hieronder. Als je ze ziet: spreek ze gerust aan en stel al je vragen over het waterschap en over Water Natuurlijk.

Videos
Rijnland

Plastic moet uit het water

Enrico van Dijk, #2 op onze kandidatenlijst, vertelt over plastic vervuiling en pleit voor een Bubble Barrier in het Spaarne. Zie de video hieronder.

Nieuws
Rijnland

Stemhulp

Waar staat Water Natuurlijk voor? En hoe kijken andere partijen er tegenaan? Kijk op onze stemhulp en zie dat er echt wat te kiezen valt op 15 maart.

Videos
Rijnland

Dick Vonk over ecologie en schone boerensloten

Ecoloog en natuurliefhebber Dick Vonk staat op historische grond in Spaarndam. Over de waarde van schoon water, het opknappen van boerensloten en waarom hij Water Natuurlijk steunt. Zie de video hieronder.

Nieuws
Rijnland

Waldo von Faber en Thea Fierens delen bomen uit

Waldo von Faber en Thea Fierens deelden 10.000 boompjes uit aan bewoners. Dit zijn geredde zaailingen en restpartijen van kwekers. Er waren 40 verschillende soorten gratis beschikbaar. Planten van bomen helpt tegen CO2 uitstoot en ook bij verkoeling in hete zomers. @WaldovonFaber @FierensThea

Videos
Rijnland

Boer en filosoof Corneel van Rijn over anders boeren

Boeren met minder uitstoot van stikstof en minder CO2 is niet alleen een zaak voor de boeren, het hele veld moet bijdragen. Er zijn andere landbouwsystemen mogelijk die een inkomen voor de boer opleveren en tegelijk zorgen voor minder stikstof en CO2. En wat zijn veenweidepaarden? Corneel van Rijn legt uit.

Videos
Rijnland

Speerpunten van Water Natuurlijk Rijnland

Wat zijn de speerpunten van Water Natuurlijk Rijnland? Interview met Sita Dewkalie over onder andere waterkwaliteit, waterpeil, plastic in water. En over hoe we de duurzame investeringen gaan betalen.

Videos
Rijnland

Water Natuurlijk steunt de Actie Vlietland Groen

Vlietland stroomde zondagmiddag 12 maart vol met inwoners, politieke partijen en initiatiefgroepen die uiting kwamen geven aan hun zorgen over de plannen om in Vlietland Noord een recreatiepark te bouwen met 222 vakantiehuisjes en 569 parkeerplaatsen. Water Natuurlijk was erbij en sprak haar steun uit.

Nieuws
Rijnland

Je komt ons overal tegen

De mensen van Water Natuurlijk zijn dezer dagen overal in onze regio te vinden. Zie het fotooverzicht hieronder. Als je ze ziet: spreek ze gerust aan en stal al je vragen over het waterschap en over Water Natuurlijk.

Agenda

Onze mensen maken het verschil binnen Water Natuurlijk. Water Natuurlijk bestaat uit een mix van vrouwen en mannen en verschillende generaties.

Bekijk de gehele agenda

Waar wij voor staan

Groen

Klimaatverandering heeft grote gevolgen op natuur, ons en onze leefomgeving. Wij vinden dat de natuur centraal moet staan in het waterbeheer om zo de uitputting van de leefomgeving van mens en dier tegen te gaan.

Gezond

Het is hoog tijd dat de waterkwaliteit in Nederland wordt verbeterd. Beken en sloten mogen geen afvoerputje zijn voor chemicaliën en afval. Wij zetten ons in om waterverontreiniging bij de bron aan te pakken.

Gezamenlijk

Een toekomstbestendig waterbeheer kunnen we alleen bereiken door te investeren in nieuwe technologieën én in samenwerking. We bereiken meer als we beter en intensiever samenwerken met andere partijen en gebruik maken van hun kennis.

Genieten

Iedereen moet van water en natuur kunnen genieten. Water kom je immers overal tegen, binnen èn buiten de stad. Veel recreatie vindt op en rondom water plaats, waar ook veel cultuurhistorisch erfgoed te vinden is.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring