Navigatie overslaan
Nieuws
Noorderzijlvest

Water Natuurlijk de grootste in Waterschap Noorderzijlvest

De voorlopige uitslag is binnen. Water Natuurlijk wint de verkiezingen met 6 zetels, gevolgd door de BBB met 4 zetels en de PVDA met 3.

Nieuws
Landelijk

Internationale vrouwendag: Water Natuurlijk viert meeste vrouwelijke lijstrekkers

Water Natuurlijk heeft bij de komende verkiezingen voor de waterschappen de meeste vrouwelijke lijsttrekkers van alle partijen. Van de 21 waterschappen worden er bij Water Natuurlijk 13 lijsttrekkers vervuld door vrouwen. Water Natuurlijk maakt zich naast genderdiversiteit ook hard voor leeftijdsdiversiteit. In de top 10 kandidaten van Water Natuurlijk zijn maar liefst 9 vrouwelijke kandidaten onder de 30 jaar oud.

Nieuws
Noorderzijlvest

10 succesfactoren voor de transitie van het landelijk gebied

We zijn er zeker van: het klimaat verandert. Elk nieuw beleid moet hierop inspelen. Klimaatverandering vormt een grote bedreiging voor de biodiversiteit en de leefbaarheid. Tegelijkertijd ontstaat ook een unieke kans: onze kennis inzetten om onze levens en onze omgeving klimaatbestendig in te richten. Dat vraagt om visie, creativiteit en goede samenwerking. Landelijke problemen kun je op gebiedsniveau vaak oplossen. Deze voorzet beschrijft hoe we dat kunnen doen.

Nieuws
Noorderzijlvest

Het waterschap & de provincie: hoe zorgen we samen voor voldoende water?

De vraag naar water is een hot item. Er dreigen drinkwatertekorten en de landbouw en natuur hebben water nodig terwijl het steeds droger wordt. Dit zijn grotendeels provinciale en waterschapstaken waardoor deze partijen genoodzaakt zijn soepel met elkaar samen te werken. Een gezamenlijke strategie over hoe we omgaan met water is daarom bittere noodzaak.

Nieuws
Noorderzijlvest

Overeenkomst onderhouden visstekken Veenhuizen

Op donderdag 23 februari heeft ons DB lid Jeroen Niezen een overeenkomst getekend voor het onderhouden van visstekken aan de Kolonievaart in Veenhuizen.

Videos
Landelijk

Oproep Natuurmonumenten: Stemmen? Natuurlijk!

Natuurmonumenten moedigt iedereen aan om te gaan stemmen voor de provinciale verkiezingen en de waterschapsverkiezingen op 15 maart.

Nieuws
Noorderzijlvest

Stel ons een vraag tijdens een livesessie

Op 15 maart stemmen we voor de waterschappen. Om inwoners kennis te laten maken met de politieke partijen organiseert Waterschap Noorderzijlvest livesessies met de partijen.

Videos
Landelijk

Klimaatactivist Wouter (21 jaar) steunt Water Natuurlijk

Wouter is coördinator bij Milieudefensie Jong en ambassadeur van Water Natuurlijk. Als klimaatactivist vindt hij het belangrijk dat we goed met de natuur en ons water omgaan in Nederland. Bekijk zijn video boodschap.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk steunt petitie tegen vernietiging van bruikbare medicijnen

In Nederland wordt jaarlijks voor ca. 100 miljoen euro aan medicijnen weggegooid, verbrand of door het riool gespoeld. Het RIVM schat dat er jaarlijks 1382 ton aan medicijnresten in het Nederlandse afvalwater terechtkomt. Een derde daarvan wordt niet verwijderd door de rioolwaterzuivering. Water Natuurlijk steunt de petitie om heruitgave van niet gebruikte medicijnen mogelijk te maken. Om mensenlevens te redden en het bewustzijn te vergroten om verspilling tegen te gaan, en zo ook vervuiling van oppervlaktewater te beperken.

Nieuws
Noorderzijlvest

Jongeren, water en klimaat

In het Poortershoes in Groningen ontmoetten donderdagavond 16 februari jongeren en waterschappers van Water Natuurlijk en PvdA elkaar om over water en klimaatverandering te praten. In aanloop naar de verkiezingen op 15 maart werd een discussie gevoerd over actuele watervraagstukken.

Nieuws
Landelijk

11 februari Landelijke aftrap campagne in Rotterdam: Er valt 15 maart wat te kiezen!

Op 11 februari trapt Water Natuurlijk de landelijke campagne voor de waterschapsverkiezingen af. De landelijke aftrap vindt plaats midden in Rotterdam, de stad die centraal ligt in het gebied van drie waterschappen: waterschap Hollandse Delta, hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard en hoogheemraadschap van Delfland. Naast de landelijke campagne organiseren ook de lokale afdelingen van Water Natuurlijk eigen campagnes om zoveel mogelijk aandacht voor de waterschapsverkiezingen te genereren.

Nieuws
Landelijk

Nederland Waterland - 2 februari - World Wetlands Day

Op 2 februari 1971 werd in Ramsar, de Iraanse stad aan de Kaspische Zee, de zogenaamde Ramsar-conventie ondertekend; het UNESCO Wetlands verdrag over het behoud van drassige gebieden. Die moerassige gebieden zijn belangrijk onder meer voor de instandhouding van biodiversiteit.

Werkgebied Waterschap Noorderzijlvest

Het werkgebied van Noorderzijlvest bevat een groot deel van Groningen, in Noord- en Midden-Drenthe en in een stukje Friesland.

Waar wij voor staan

Groen

Klimaatverandering heeft grote gevolgen op natuur, ons en onze leefomgeving. Wij vinden dat de natuur centraal moet staan in het waterbeheer om zo de uitputting van de leefomgeving van mens en dier tegen te gaan

Gezond

Het is hoog tijd dat de waterkwaliteit in Nederland wordt verbeterd. Beken en sloten mogen geen afvoerputje zijn voor chemicaliën en afval. Wij zetten ons in om waterverontreiniging bij de bron aan te pakken.

Genieten

Iedereen moet van water en natuur kunnen genieten. Water kom je immers overal tegen, binnen èn buiten de stad. Veel recreatie vindt op en rondom water plaats, waar ook veel cultuurhistorisch erfgoed te vinden is.

Gezamenlijk

Een toekomstbestendig waterbeheer kunnen we alleen bereiken door te investeren in nieuwe technologieën én in samenwerking. We bereiken meer als we beter en intensiever samenwerken met andere partijen en gebruik maken van hun kennis.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring