Navigatie overslaan
Nieuws
Landelijk

Vermindering geborgde zetels een feit

Met de publicatie in het Staatsblad op vrijdag 16 december is de initiatiefwet democratisering waterschappen van Laura Bromet (GroenLinks) en Tjeerd de Groot (D66) een feit. Inwoners van Nederland krijgen meer invloed in de samenstelling van de waterschapsbesturen. En dit gebeurt al bij de eerstvolgende waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023.

Nieuws
Noorderzijlvest

Elze Reitsema lijsttrekker Water Natuurlijk Noorderzijlvest

Elze Reitsema (34) uit Groningen is op 12 december verkozen tot lijsttrekker voor Water Natuurlijk in waterschap Noorderzijlvest. Elze heeft zich in de afgelopen periode een sterke, groene voorman en krachtige verbinder getoond. Na de waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023 gaat hij deze uitdaging opnieuw aan.

Nieuws
Landelijk

Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk

Dinsdag 6 december werden Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk. Voorzitter Peter Snoeren en vicevoorzitter Wybren Bakker brachten hen in de Tweede Kamer een bezoek om hen en hun medewerkers Jaap en Bouke face to face te bedanken voor de vasthoudende inzet om de waterschappen democratischer te maken.

Nieuws
Landelijk

Bestuurders gezocht

Het bestuur van Water Natuurlijk zoekt uitbreiding om alle drukke werkzaamheden die een groeiende organisatie met zich meebrengt, in goede banen te leiden. Naast algemene bestuursleden, zouden we het bestuur op korte termijn graag uitbreiden met een Secretaris en een Bestuurslid Marketing & Communicatie.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk blij met vermindering geborgde zetels.

Water Natuurlijk is blij dat het aantal geborgde zetels vermindert. Wat Water Natuurlijk betreft mogen alle geborgd zetels verdwijnen. Door vertragingstactieken lijken de inwoners van Nederland in 2023 opnieuw maar beperkte invloed te hebben op de samenstelling van de waterschappen. Daarover is Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, furieus. Het ministerie heeft ruim tijd gehad om alles tijdig voor te bereiden. Voor Water Natuurlijk is er maar een route: 15 maart 2023 is de wet geheel geldend.

Nieuws
Noorderzijlvest

Bijeenkomst klimaat in de straat

Nieuws
Noorderzijlvest

Aanmelding kandidaten 2023 uiterlijk 15 juli 2022

Nieuws
Noorderzijlvest

Vissen voor verbinding komt op stoom

Nieuws
Noorderzijlvest

Water Natuurlijk Noorderzijlvest en Hunze en Aa's zoeken kandidaten voor 2023!

Nieuws
Noorderzijlvest

Noorderzijlvest gaat het gebiedsplan Aduarderzijl uitvoeren

Nieuws
Landelijk

Coalitieakkoord is best wel watervriendelijk

Nieuws
Noorderzijlvest

Laat dijken bloeien

Werkgebied Waterschap Noorderzijlvest

Het werkgebied van Noorderzijlvest bevat een groot deel van Groningen, in Noord- en Midden-Drenthe en in een stukje Friesland.

Waar wij voor staan

Groen

Klimaatverandering heeft grote gevolgen op natuur, ons en onze leefomgeving. Wij vinden dat de natuur centraal moet staan in het waterbeheer om zo de uitputting van de leefomgeving van mens en dier tegen te gaan

Gezond

Het is hoog tijd dat de waterkwaliteit in Nederland wordt verbeterd. Beken en sloten mogen geen afvoerputje zijn voor chemicaliën en afval. Wij zetten ons in om waterverontreiniging bij de bron aan te pakken.

Genieten

Iedereen moet van water en natuur kunnen genieten. Water kom je immers overal tegen, binnen èn buiten de stad. Veel recreatie vindt op en rondom water plaats, waar ook veel cultuurhistorisch erfgoed te vinden is.

Gezamenlijk

Een toekomstbestendig waterbeheer kunnen we alleen bereiken door te investeren in nieuwe technologieën én in samenwerking. We bereiken meer als we beter en intensiever samenwerken met andere partijen en gebruik maken van hun kennis.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring