Column Ruud Pleune
Ritme van de natuur
Water Natuurlijk is de groene en sociale stem in het waterschap. Met een positieve kijk op de toekomst, eerlijke boodschap en met aandacht voor de regionale uitdagingen zetten we ons iedere dag weer in voor een Nederland met schoon, gezond en voldoende water.
Ritme van de natuur
Water Natuurlijk Rijn en IJssel wenst iedereen een duurzaam en waterrijk 2025! 🌊💌
Op 21 november reikte waterschapspartij Water Natuurlijk, regio midden Nederland, in het Rozet in Arnhem het allereerste Blauwe Lintje uit aan de coördinator van het initiatief Drinkbare Berkel: Anne Leeflang.
AB-vergadering Rijn & IJssel stemt in met begroting 2025 en droogte- aanpak fase 2 Elke Druppel De Grond In (EDDGI)
Water Natuurlijk waterschap Rijn en IJssel nieuwsflits van de Algemeen Bestuursvergadering van 10 september 2024
Uit de vergadering van het Algemeen Bestuur van 2 juli 2024
Column Ruud Pleune
Sluit je op zondag 23 juni 2024 aan bij The Climate Chain! We slaan de handen ineen en trekken een rode streep langs de Nederlandse kustlijn. Samen vormen we een human chain en vragen we snellere actie tegen ontwrichtende klimaatverandering en voor een volhoudbare economie. Zo maken we het grote draagvlak voor meer en snellere klimaatactie zichtbaar.
Morgen zijn de Europese verkiezingen. Dit is jouw kans om invloed uit te oefenen op de toekomst van ons water, klimaat en milieu. Europese regelgeving speelt een cruciale rol in het beheer van waterkwaliteit, biodiversiteit en klimaatverandering. Het werk van onze waterschappen is sterk afhankelijk van Europese richtlijnen. Daarom is het belangrijk om groen te stemmen en bij te dragen aan een duurzame toekomst.
Uit de Vergadering van het Algemeen Bestuur van 7 mei 2024
Verslag bijeenkomst Drinkbare Berkel: 2 mei 2024, Nederlands Watermuseum
Donderdagavond 2 mei, 19.30u Nederlands Watermuseum.
Het werkgebied van waterschap Rijn en IJssel omvat een groot gedeelte van Oost-Gelderland, inclusief de Achterhoek. Rivieren als de Rijn, IJssel, Berkel en Oude IJssel lopen door dit gebied evenals beken als de Baakse Beek en de Schipbeek.
De website van het waterschap Rijn en IJssel vind je hier: wrij.nl
Klimaatverandering heeft grote gevolgen op natuur, ons en onze leefomgeving. Wij vinden dat de natuur centraal moet staan in het waterbeheer om zo de uitputting van de leefomgeving van mens en dier tegen te gaan.
Ons water raakt vervuild met allerlei schadelijke afvalstoffen van landbouw en industrie, met medicijnresten en met plastic afval. Dit heeft grote gevolgen voor mens, plant en dier. Het is hoog tijd dat de waterkwaliteit in Nederland wordt verbeterd.
Een toekomstbestendig waterbeheer kunnen we alleen bereiken door te investeren in nieuwe technologieën én in samenwerking. We bereiken meer als we beter en intensiever samenwerken met andere partijen en gebruik maken van hun kennis.
Iedereen moet van water en natuur kunnen genieten. Water kom je immers overal tegen, binnen èn buiten de stad. Veel recreatie vindt op en rondom water plaats, waar ook veel cultuurhistorisch erfgoed te vinden is.
Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring