Navigatie overslaan
Nieuws
Rijn en IJssel

Stedelijk afvalwater en doorontwikkeling Kaumera

Nieuwsflits van de Algemeen Bestuursvergadering op 19 dec 2023

Blogs
Rijn en IJssel

Controle of vertrouwen?

Column Ruud Pleune WN Rijn & IJssel januari 2024

Nieuws
Rijn en IJssel

Lieve mensen

Column Antoinet Looman

Nieuws
Landelijk

Saskia Borgers voorgedragen als nieuwe dijkgraaf voor Waterschap Limburg

Water Natuurlijk is verheugd om aan te kondigen dat Saskia Borgers is voorgedragen als de nieuwe dijkgraaf van Waterschap Limburg. Saskia Borgers is momenteel lid van het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en heeft tot voor kort deel uitgemaakt van het Dagelijks Bestuur.

Nieuws
Landelijk

Officieel Statement van Water Natuurlijk

Water Natuurlijk heeft met aandacht de gebeurtenissen tijdens de recente klimaatmars in Amsterdam gevolgd. Wij begrijpen en delen de bezorgdheid over de klimaatcrisis, die een essentieel onderdeel is van onze missie voor schoon, gezond en voldoende water.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk belicht beleidsverschillen met WaterRad voor 2e kamerverkiezingen

Op het kritieke moment vlak voor de 2e Kamerverkiezingen introduceert Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, het WaterRad voor de tweede keer. Dit innovatieve instrument, dat voor het eerst werd gebruikt tijdens de vorige 2e Kamerverkiezingen, belicht opnieuw de grote verschillen in waterbeleid tussen 15 Nederlandse politieke partijen. Het benadrukt de dringende noodzaak van een duurzaam en verantwoord waterbeheer.

Nieuws
Rijn en IJssel

Water Natuurlijk in Algemeen Bestuur van Waterschap Rijn en IJssel: november 2023

De belangrijkste onderwerpen waren de Bestuursrapportage en de begroting. Leuk was de installatie van de nieuwe jeugdbestuurder: Hannah de Boer!

Nieuws
Rijn en IJssel

Terugblik Watercafé: Dijkexcursie IJssel & Berkel

Op 8 oktober op een zonnige zondag organiseerde Water Natuurlijk waterschap Rijn en IJssel het tweede Watercafé sinds de verkiezingen.

Nieuws
Landelijk

Nationale Actie Verspil geen Pil voor Duurzaam Medicijngebruik van Start

Op 10 oktober wordt door Walter Schrader (huisarts en milieu activist) in het gebouw van de Tweede Kamer een krachtig symbool van medicijnverspilling onthuld: een reusachtige vis, samengesteld uit pillen en vaccins die anders vernietigd zouden worden. Dit kunstwerk wordt aangeboden aan de vertegenwoordigers van de Partij voor de Dieren en GroenLinks/PvdA, de partijen die de recent aangenomen motie tegen medicijnverspilling hebben ingediend. Hiermee start de landelijke actie Verspil geen Pil, een gezamenlijke inspanning om bewuster en duurzamer medicijngebruik te bevorderen.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk roept op tot Nationaal Klimaat- en Crisisplan na KNMI'23 Rapport

De bevindingen van het recent uitgebrachte KNMI'23-rapport wekken geen verbazing bij Water Natuurlijk. Als de grootste waterschapspartij in Nederland, onderkennen we de alarmerende signalen van klimaatverandering en de impact ervan op ons land al jarenlang. In reactie op het rapport, versterkt door onze langdurige ervaring en observaties, slaan we nu alarm en roepen de nationale overheid op om per direct een omvangrijk Nationaal Klimaat- en Crisisplan te ontwikkelen en uit te voeren.

Nieuws
Rijn en IJssel

Samen voor een drinkbare IJssel

Een drinkbare IJssel, daar kunnen we samen voor zorgen!

Nieuws
Rijn en IJssel

Water Natuurlijk Rijn & IJssel: Dijkexcursie Zutphen!

Zondag 8 oktober van 12.00u - 14.00u organiseert WN Rijn & IJssel een speciaal Watercafé / dijkexcursie over Waterveiligheid en de Dijkversterking bij Zutphen.

Agenda

Activiteiten en evenementen, landelijk en regionaal.

Bekijk de gehele agenda
zondag 26 mei 2024 - 09:00

Lopen langs de Berkel 26 mei-8 juni 2024

Rijn en IJssel

Van de bron in Billerbeck/BRD tot de monding in Zutphen/NL.

Lees meer

Het werkgebied van waterschap Rijn en IJssel

Het werkgebied van waterschap Rijn en IJssel omvat een groot gedeelte van Oost-Gelderland, inclusief de Achterhoek. Rivieren als de Rijn, IJssel, Berkel en Oude IJssel lopen door dit gebied evenals beken als de Baakse Beek en de Schipbeek.

De website van het waterschap Rijn en IJssel vind je hier: wrij.nl

Waar wij voor staan

Groen

Klimaatverandering heeft grote gevolgen op natuur, ons en onze leefomgeving. Wij vinden dat de natuur centraal moet staan in het waterbeheer om zo de uitputting van de leefomgeving van mens en dier tegen te gaan.

Gezond

Ons water raakt vervuild met allerlei schadelijke afvalstoffen van landbouw en industrie, met medicijnresten en met plastic afval. Dit heeft grote gevolgen voor mens, plant en dier. Het is hoog tijd dat de waterkwaliteit in Nederland wordt verbeterd.

Gezamenlijk

Een toekomstbestendig waterbeheer kunnen we alleen bereiken door te investeren in nieuwe technologieën én in samenwerking. We bereiken meer als we beter en intensiever samenwerken met andere partijen en gebruik maken van hun kennis.

Genieten

Iedereen moet van water en natuur kunnen genieten. Water kom je immers overal tegen, binnen èn buiten de stad. Veel recreatie vindt op en rondom water plaats, waar ook veel cultuurhistorisch erfgoed te vinden is.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring