Navigatie overslaan
Nieuws
Rijn en IJssel

Wie helpt mee de Berkelvallei te beschermen?

Volop kansen voor groen-blauwe dooradering en meer biodiversiteit in de Achterhoek.

Nieuws
Landelijk

Reactie op de voorgestelde Wet op de Politieke Partijen

Water Natuurlijk verheugd over uitbreiding wet naar waterschappen, transparantie en financiële stabiliteit staan centraal.

Nieuws
Landelijk

Definitieve uitslag verkiezingen: 97 zetels voor Water Natuurlijk

Water Natuurlijk behaalt 97 zetels bij waterschapsverkiezingen, een stijging van 6 zetels. Coalitieonderhandelingen gaande, formaties afgerond in 6 waterschappen.

Nieuws
Rijn en IJssel

In vertrouwen samen vooruit!

Waterschap Rijn en IJssel heeft binnen twee maanden na de waterschapsverkiezingen een nieuw bestuursakkoord en een nieuw college.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk onderschrijft het Maatschappelijk Manifest Bestrijdingsmiddelen

In het Maatschappelijk Manifest Bestrijdingsmiddelen roepen Natuur&Milieu, de Parkinson Vereniging en Parkinsonalliantie Nederland, de FNV en veel andere maatschappelijke organisaties de overheid op te zorgen voor natuurherstel en een gezonde omgeving waar alle Nederlanders veilig kunnen wonen, werken en recreëren. Water Natuurlijk onderschrijft dit Manifest.

Nieuws
Rijn en IJssel

Coalitiebesprekingen en advies informateur Berend Jan Bussink

Motorblok met de partijen Water Natuurlijk, BBB, LTO (geborgde zetels), VVD en vier heemraden.

Nieuws
Rijn en IJssel

Nieuwe fractie Rijn & IJssel geïnstalleerd

Woensdag 29 maart werd de nieuw gekozen fractie geïnstalleerd tijdens de eerste vergadering van het nieuwe Algemeen Bestuur in het waterschapskantoor van waterschap Rijn & IJssel in Doetinchem

Nieuws
Landelijk

Onjuiste informatie over Water Natuurlijk in verschillende media

Recentelijk is er in verschillende media aangegeven dat Water Natuurlijk een samenwerkingsverband is tussen GroenLinks, D66 en Volt. Graag willen wij benadrukken dat deze informatie onjuist is. Water Natuurlijk is in 2008 opgericht op initiatief van een aantal natuur- en recreatieorganisaties. Water Natuurlijk is een onafhankelijke waterschapspartij die niet gebonden is aan een bepaalde politieke partij.

Nieuws
Landelijk

Wereld Water Dag - 22 maart

Op 'Wereld Water Dag' 22 maart staat water wereldwijd in de aandacht. Water is nodig voor al het leven. Toch hebben miljoenen mensen niet voldoende schoon water en sterven miljoenen kinderen aan ziektes die via water worden overgebracht. Mede door klimaatverandering leiden velen in de armste landen steeds vaker zwaar onder droogte. Maar door regen, rivieren die buiten hun oevers treden en zeespiegelstijging treden ook vaker overstromingen op. Velen gaven op 15 maart hun stem aan Water Natuurlijk. Water Natuurlijk geeft komende vier jaar een stem aan de natuur.

Nieuws
Landelijk

Voorlopige uitslagen verkiezingen

Water Natuurlijk groeit!

Nieuws
Rijn en IJssel

Voorlopige verkiezingsuitslag bekend: Water Natuurlijk, 2e partij in Rijn en IJssel!

Update! Een kleine verandering in de voorlopige verdeling van de zetels. De Vrienden van de Berkel hebben 2 zetels, in plaats van 1. De AWP voor water, klimaat en natuur heeft 0 zetels, in plaats van 1. Bekijk de hele voorlopige uitslag hieronder!

Blogs
Rijn en IJssel

Watervrouw geeft water een stem

Watervrouw en kandidaat Ingeborg van Es-Boomsluiter vertolkt de stem van het water. Zij brengt daarmee een ode aan het water over de noodzaak van schoon en gezond water en rivieren de ruimte te geven. Het gedicht is voorgedragen op de watertoer van Water Natuurlijk tijdens een watercafé in Lobith én door zeemeermin Hanni Stolker aan de Sint Jansbeek in de binnenstad van Arnhem.

Agenda

Activiteiten en evenementen, landelijk en regionaal.

Bekijk de gehele agenda
zaterdag 10 juni 2023 - 10:00 - 17:00

Algemene Ledenvergadering

Landelijk

Op zaterdag 10 juni vindt de landelijke Algemene Ledenvergadering plaats bij Seets2Meet, Moreelsepark 65 te Utrecht

Lees meer

Het werkgebied van waterschap Rijn en IJssel

Het werkgebied van waterschap Rijn en IJssel omvat een groot gedeelte van Oost-Gelderland, inclusief de Achterhoek. Rivieren als de Rijn, IJssel, Berkel en Oude IJssel lopen door dit gebied evenals beken als de Baakse Beek en de Schipbeek.

De website van het waterschap Rijn en IJssel vind je hier: wrij.nl

Waar wij voor staan

Groen

Klimaatverandering heeft grote gevolgen op natuur, ons en onze leefomgeving. Wij vinden dat de natuur centraal moet staan in het waterbeheer om zo de uitputting van de leefomgeving van mens en dier tegen te gaan.

Gezond

Ons water raakt vervuild met allerlei schadelijke afvalstoffen van landbouw en industrie, met medicijnresten en met plastic afval. Dit heeft grote gevolgen voor mens, plant en dier. Het is hoog tijd dat de waterkwaliteit in Nederland wordt verbeterd.

Gezamenlijk

Een toekomstbestendig waterbeheer kunnen we alleen bereiken door te investeren in nieuwe technologieën én in samenwerking. We bereiken meer als we beter en intensiever samenwerken met andere partijen en gebruik maken van hun kennis.

Genieten

Iedereen moet van water en natuur kunnen genieten. Water kom je immers overal tegen, binnen èn buiten de stad. Veel recreatie vindt op en rondom water plaats, waar ook veel cultuurhistorisch erfgoed te vinden is.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring