Navigatie overslaan
Nieuws
Rijn en IJssel

Houd de veerponten in de vaart!

Water Natuurlijk steunt van harte de actie om de Gelderse veren in de vaart te houden. We roepen iedereen op om de petitie ‘Ik houd van veren’ te ondertekenen!

Nieuws
Rijn en IJssel

Nieuwsbrief Natuurlijk Water januari 2023

Water Natuurlijk Midden Nederland (waterschappen Rijn en IJssel, Rivierenland, Vallei en Veluwe) brengt regelmatig ‘Natuurlijk Water’ uit.

Nieuws
Rijn en IJssel

Aanpak verdroging landgoed ’t Medler

Provincie, waterschap en gemeente besloten tot herstel van het natuurlijke watersysteem. Natuur, boer én landgoedeigenaar profiteren. Op landgoed ’t Medler is het plan nu in uitvoering.

Nieuws
Rijn en IJssel

Nieuwsflits Water Natuurlijk Algemeen Bestuur Waterschap Rijn & IJssel 22 december 2022

In deze laatste vergadering van 2022 is onder andere gesproken over mogelijkheden van energiebesparing en hoe de rioolwaterzuivering bij Winterswijk te verbeteren.

Nieuws
Landelijk

Vermindering geborgde zetels een feit

Met de publicatie in het Staatsblad op vrijdag 16 december is de initiatiefwet democratisering waterschappen van Laura Bromet (GroenLinks) en Tjeerd de Groot (D66) een feit. Inwoners van Nederland krijgen meer invloed in de samenstelling van de waterschapsbesturen. En dit gebeurt al bij de eerstvolgende waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023.

Nieuws
Landelijk

Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk

Dinsdag 6 december werden Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk. Voorzitter Peter Snoeren en vicevoorzitter Wybren Bakker brachten hen in de Tweede Kamer een bezoek om hen en hun medewerkers Jaap en Bouke face to face te bedanken voor de vasthoudende inzet om de waterschappen democratischer te maken.

Nieuws
Landelijk

Bestuurders gezocht

Het bestuur van Water Natuurlijk zoekt uitbreiding om alle drukke werkzaamheden die een groeiende organisatie met zich meebrengt, in goede banen te leiden. Naast algemene bestuursleden, zouden we het bestuur op korte termijn graag uitbreiden met een Secretaris en een Bestuurslid Marketing & Communicatie.

Videos
Rijn en IJssel

Sinterklaas filmpje

Water Natuurlijk maakt zich vanwege de lage stand van onze rivieren zorgen of Sinterklaas met zijn stoomboot de kade wel weet te bereiken. Antoinet Looman, lijsttrekker van Water Natuurlijk: “Het klinkt extreem dat Sinterklaas mogelijk niet kan aankomen, maar de laatste paar jaar zien we steeds meer extremen.” Gelukkig hebben onze kinderen genoeg ideeën om te zorgen dat Sinterklaas elk jaar met zijn pakjes kan aanmeren.

Nieuws
Rijn en IJssel

Water Natuurlijk bezorgd over aankomst Sinterklaas

Door extreme droogte kan de stoomboot mogelijk niet over rivier de IJssel varen

Nieuws
Rijn en IJssel

Kieslijst Water Natuurlijk waterschap Rijn en IJssel vastgesteld

Gevarieerd team voor de groene waterschapspartij!

Nieuws
Rijn en IJssel

Terugblik Watercafé

Water Natuurlijk organiseerde op woensdag 23 november een watercafé met Jan Terlouw en Li An Phoa.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk blij met vermindering geborgde zetels.

Water Natuurlijk is blij dat het aantal geborgde zetels vermindert. Wat Water Natuurlijk betreft mogen alle geborgd zetels verdwijnen. Door vertragingstactieken lijken de inwoners van Nederland in 2023 opnieuw maar beperkte invloed te hebben op de samenstelling van de waterschappen. Daarover is Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, furieus. Het ministerie heeft ruim tijd gehad om alles tijdig voor te bereiden. Voor Water Natuurlijk is er maar een route: 15 maart 2023 is de wet geheel geldend.

Agenda

Activiteiten en evenementen, landelijk en regionaal.

Bekijk de gehele agenda
zondag 12 maart 2023 - 10:00 - 18:00

Arnhem. Spetterend CampagneFestijn!

Rijn en IJssel

Water Natuurlijk Rijn en IJssel, Vallei en Veluwe en Rivierenland

Lees meer

Het werkgebied van waterschap Rijn en IJssel

Het werkgebied van waterschap Rijn en IJssel omvat een groot gedeelte van Oost-Gelderland, inclusief de Achterhoek. Rivieren als de Rijn, IJssel, Berkel en Oude IJssel lopen door dit gebied evenals beken als de Baakse Beek en de Schipbeek.

De website van het waterschap Rijn en IJssel vind je hier: wrij.nl

Waar wij voor staan

Groen

Klimaatverandering heeft grote gevolgen op natuur, ons en onze leefomgeving. Wij vinden dat de natuur centraal moet staan in het waterbeheer om zo de uitputting van de leefomgeving van mens en dier tegen te gaan.

Gezond

Ons water raakt vervuild met allerlei schadelijke afvalstoffen van landbouw en industrie, met medicijnresten en met plastic afval. Dit heeft grote gevolgen voor mens, plant en dier. Het is hoog tijd dat de waterkwaliteit in Nederland wordt verbeterd.

Gezamenlijk

Een toekomstbestendig waterbeheer kunnen we alleen bereiken door te investeren in nieuwe technologieën én in samenwerking. We bereiken meer als we beter en intensiever samenwerken met andere partijen en gebruik maken van hun kennis.

Genieten

Iedereen moet van water en natuur kunnen genieten. Water kom je immers overal tegen, binnen èn buiten de stad. Veel recreatie vindt op en rondom water plaats, waar ook veel cultuurhistorisch erfgoed te vinden is.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring