Navigatie overslaan
Nieuws
Landelijk

Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk

Dinsdag 6 december werden Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk. Voorzitter Peter Snoeren en vicevoorzitter Wybren Bakker brachten hen in de Tweede Kamer een bezoek om hen en hun medewerkers Jaap en Bouke face to face te bedanken voor de vasthoudende inzet om de waterschappen democratischer te maken.

Nieuws
Rivierenland

Rivierenland slordig met molens Kinderdijk

Waterschap Rivierenland negeert al jarenlang de ernstige bodemdalingsproblematiek in de Alblasserwaard. Nu heeft het zelfs besloten om een peilverlaging door te voeren bij het Werelderfgoed van de molens van Kinderdijk.

Nieuws
Landelijk

Bestuurders gezocht

Het bestuur van Water Natuurlijk zoekt uitbreiding om alle drukke werkzaamheden die een groeiende organisatie met zich meebrengt, in goede banen te leiden. Naast algemene bestuursleden, zouden we het bestuur op korte termijn graag uitbreiden met een Secretaris en een Bestuurslid Marketing & Communicatie.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk blij met vermindering geborgde zetels.

Water Natuurlijk is blij dat het aantal geborgde zetels vermindert. Wat Water Natuurlijk betreft mogen alle geborgd zetels verdwijnen. Door vertragingstactieken lijken de inwoners van Nederland in 2023 opnieuw maar beperkte invloed te hebben op de samenstelling van de waterschappen. Daarover is Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, furieus. Het ministerie heeft ruim tijd gehad om alles tijdig voor te bereiden. Voor Water Natuurlijk is er maar een route: 15 maart 2023 is de wet geheel geldend.

Nieuws
Rivierenland

Water Natuurlijk kiest drie vrouwelijke lijsttrekkers

Waterschapspartij Water Natuurlijk kiest in Midden-Nederland opnieuw drie vrouwelijke lijsttrekkers. Astrid Meier wordt lijsttrekker in waterschap Vallei en Veluwe, Antoinet Looman in Rijn en IJssel. Patricia de Cocq wordt het nieuwe gezicht in Rivierenland. Op 15 maart 2023 zijn er weer waterschapsverkiezingen, tegelijk met de verkiezingen voor Provinciale Staten.

Nieuws
Rivierenland

Laagste waterstand ooit

Nieuws
Rivierenland

Kartonfabriek trekt Renkumse beken droog

Nieuws
Rivierenland

Rivierenland laat giftig Maaswater in

Nieuws
Rivierenland

Zorg dat waterkwaliteit niet de volgende stikstofcrisis wordt

Nieuws
Rivierenland

Aanpak verdroging Veluwe wacht op provincie

Nieuws
Rivierenland

Boeren Alblasserwaard verkopen CO2-credits

Nieuws
Rivierenland

Enorme funderingsschade door verdroging

Agenda

De volgende activiteiten worden georganiseerd door Water Natuurlijk. Kom jij ook?

Bekijk de gehele agenda
woensdag 11 januari 2023 - 19:30 - 21:30

Watercafé over water en biodiversiteit (LUX Nijmegen)

Rivierenland

Praat mee over water en biodiversiteit! Water Natuurlijk organiseert op woensdag 11 januari a.s. een watercafé met Koos Biesmeijer (Naturalis) en Hans de Kroon (RU Nijmegen)

Lees meer
zondag 12 maart 2023 - 11:00 - 22:30

Spetterend campagne festijn

Rivierenland

Op zondag 12 maart organiseren we samen met Water Natuurlijk Rijn en IJssel en Vallei en Veluwe een spetterend campagne festijn in Arnhem. De hele dag zullen er diverse activiteiten in de stad georganiseerd zijn en we zorgen voor een spetterende afsluiting. Dus zet 12 maart alvast in je agenda!

Lees meer

Waar wij voor staan

Natuur

Water Natuurlijk gaat uit van het natuurlijk bodem-water systeem. Daarmee kunnen we extreme neerslag opvangen, droogte voorkomen, soortenrijkdom vergroten en waterkwaliteit verbeteren.

Klimaat

Water Natuurlijk zorgt voor natuurlijke waterveiligheid met bloemrijke dijken zodat bloemen, kruiden en insecten alle ruimte krijgen. Daarnaast zet Water Natuurlijk in op 100% lokale duurzame energieopwekking en gebruik. Niet alleen voor het waterschap maar onze hele maatschappij.

Eerlijk

Water Natuurlijk zorgt voor een betaalbaar en sociaal bekostiging systeem, waarbij de vervuiler betaalt en de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. Het belastingstelsel moet transparant en uitlegbaar zijn waarbij eerlijkheid en solidariteit voorop staat.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring