Navigatie overslaan
Nieuws
Delfland

Kandidatenlijst voor de verkiezingen vastgesteld

Op 10 december is de kandidatenlijst voor de verkiezingen vastgesteld.

Nieuws
Landelijk

Vermindering geborgde zetels een feit

Met de publicatie in het Staatsblad op vrijdag 16 december is de initiatiefwet democratisering waterschappen van Laura Bromet (GroenLinks) en Tjeerd de Groot (D66) een feit. Inwoners van Nederland krijgen meer invloed in de samenstelling van de waterschapsbesturen. En dit gebeurt al bij de eerstvolgende waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023.

Nieuws
Landelijk

Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk

Dinsdag 6 december werden Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk. Voorzitter Peter Snoeren en vicevoorzitter Wybren Bakker brachten hen in de Tweede Kamer een bezoek om hen en hun medewerkers Jaap en Bouke face to face te bedanken voor de vasthoudende inzet om de waterschappen democratischer te maken.

Nieuws
Landelijk

Bestuurders gezocht

Het bestuur van Water Natuurlijk zoekt uitbreiding om alle drukke werkzaamheden die een groeiende organisatie met zich meebrengt, in goede banen te leiden. Naast algemene bestuursleden, zouden we het bestuur op korte termijn graag uitbreiden met een Secretaris en een Bestuurslid Marketing & Communicatie.

Nieuws
Delfland

Marcel Vissers: onze nieuwe hoogheemraad in Delfland

Marcel Vissers is benoemd tot opvolger van Marcel Belt in het dagelijks bestuur van Delfland. Hij is een uitstekend bestuurder en op de inhoud ter zake kundig. Als voormalig VV-lid vanuit de fractie WaterNatuurlijk is hij de gedroomde opvolger van Marcel Belt. Hij is niet alleen goed op de hoogte van zijn eigen takenpakket, maar ook ingevoerd in de overige uitdagingen waar Delfland voor staat. Anneke Wijbenga neemt de plaats van Marcel in de VV in. We zijn blij met deze benoemingen en de continuïteit van beleid waar WaterNatuurlijk voor staat!

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk blij met vermindering geborgde zetels.

Water Natuurlijk is blij dat het aantal geborgde zetels vermindert. Wat Water Natuurlijk betreft mogen alle geborgd zetels verdwijnen. Door vertragingstactieken lijken de inwoners van Nederland in 2023 opnieuw maar beperkte invloed te hebben op de samenstelling van de waterschappen. Daarover is Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, furieus. Het ministerie heeft ruim tijd gehad om alles tijdig voor te bereiden. Voor Water Natuurlijk is er maar een route: 15 maart 2023 is de wet geheel geldend.

Nieuws
Delfland

Inbreng Water Natuurlijk bij de begroting 2023

Er is al veel verbeterd, maar niet genoeg!

Nieuws
Delfland

Marcel Belt neemt afscheid als Hoogheemraad van Delfland

Nieuws
Landelijk

Coalitieakkoord is best wel watervriendelijk

Nieuws
Delfland

(Ver)nieuw(d)e waterzuivering De Groote Lucht

Nieuws
Delfland

Water Natuurlijk wil snel gezond zwemwater

Nieuws
Delfland

Lintje voor Jeannine Engels

Agenda

Onze mensen maken het verschil binnen Water Natuurlijk. Water Natuurlijk bestaat uit een mix van vrouwen en mannen en verschillende generaties.

Bekijk de gehele agenda
zaterdag 04 februari 2023 - 10:00 - 16:00

Bomen verplantdag in Zuidholland

Delfland

De Politieke Verplantdag is een initiatief van Meer Bomen Nu, een campagne van Urgenda om overtallige of ongewenste bomen en struiken te oogsten en te planten op plekken waar ze gewenst zijn. Een speciale dag voor partijen om kiezers te tonen dat klimaat en biodiversiteit voor hen belangrijk is. Doe je mee?

Lees meer

Waar wij voor staan

Groen

Klimaatverandering heeft grote gevolgen op natuur, ons en onze leefomgeving. Wij vinden dat de natuur centraal moet staan in het waterbeheer om zo de uitputting van de leefomgeving van mens en dier tegen te gaan.

Gezond

Ons water raakt vervuild met allerlei schadelijke afvalstoffen van landbouw en industrie, met medicijnresten en met plastic afval. Dit heeft grote gevolgen voor mens, plant en dier. Het is hoog tijd dat de waterkwaliteit in Nederland wordt verbeterd.

Gezamenlijk

Een toekomstbestendig waterbeheer kunnen we alleen bereiken door te investeren in nieuwe technologieën én in samenwerking. We bereiken meer als we beter en intensiever samenwerken met andere partijen en gebruik maken van hun kennis.

Genieten

Iedereen moet van water en natuur kunnen genieten. Water kom je immers overal tegen, binnen èn buiten de stad. Veel recreatie vindt op en rondom water plaats, waar ook veel cultuurhistorisch erfgoed te vinden is.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring