Navigatie overslaan
Nieuws
Brabantse Delta

Water Natuurlijk ondersteund burgerinitiatief voor vergroening Stadserf te Breda

Koos de Jongh uit Breda is een burgerinitiatief gestart voor vergroening stadserf. Wij ondersteunen dit graag.

Nieuws
Brabantse Delta

Zo wordt de binnenstad van Breda hitte bestendig gemaakt

Mooi artikel hoe de binnenstad van Breda groener wordt en hoe water daar een rol bij speelt. Goede stappen naar een klimaat en toekomst bestendig Breda.

Nieuws
Brabantse Delta

Persbericht Water Natuurlijk Brabantse Delta: “Geef Brabantse beken weer alle ruimte”.

Water Natuurlijk Brabantse Delta: “Zet de natuur centraal en geef Brabantse beken weer alle ruimte”.

Nieuws
Brabantse Delta

Onze lijst met 50 kandidaten is definitief.

Voor de komende verkiezingen op 15 maart 2023 heeft Water Natuurlijk Brabantse Delta een mooie, sterke lijst met 50 prima kandidaten. De kandidaten komen uit alle delen van het gebied van het waterschap Brabantse Delta. In bijna elke plaats kunt u kiezen voor een kandidaat van uw keuze.

Nieuws
Brabantse Delta

Hoog water in de Mark, goed voor de natuur!

Een mooi artikel in BNdeStem waarin Joop van Riet aangeeft wat de waarde is van de wateropvang in het Markdal. Joop is lijstduwer bij Water Natuurlijk Brabantse Delta voor de verkiezingen van het waterschapsbestuur op 15 maart 2023.

Nieuws
Brabantse Delta

Nummer 22 op onze lijst stelt zich voor

Ik ben Hélène Felix en woonachtig in Tilburg Samen met de ‘Stichting Reeshof aan zet’ ben ik al jarenlang in strijd tegen verdere verstening en verdozing van het landschap door o.a. logistieke centra (zie www.reeshofaanzet.nl). Waterschappen hebben daarin geen centrale rol, die ligt bij de gemeente, maar vanuit de speerpunten willen we geen verlies van Brabants landschap en verdere verharding meer. Gevolgen van deze onzalige plannen zijn o.a.: Een hitte-eiland (We zijn al de heetste stad in Europa) Luchtkwaliteit in Tilburg is superslecht (Tilburgers leven 1 jaar korter) Zonder schoon water geen natuur en andersom! De A58 en N62 zorgen al voor een nadelige invloed (stikstof) in dit gebied (door verzuring en slechte waterkwaliteit) betekent dit het eind van de amfibieën, reptielen, weidevogels en biodiversiteit. Zoals op de foto na regen komt zonneschijn en verwacht ik een wijze beslissing van de Raad van State zodat dit landschap een echte EVZ kan worden vanuit de Loonse en Drunense Duinen via Wijkevoort naar de Rechte heide. En zou het fijn zijn als het waterschap meer zeggenschap krijgt in de politiek om het landschap te behouden.

Nieuws
Brabantse Delta

Stikstof en droogte grote risico's voor onze natuurgebieden

In een artikel in BndeStem van 31 december een verhaal over de Brabantse Wal

Nieuws
Landelijk

Vermindering geborgde zetels een feit

Met de publicatie in het Staatsblad op vrijdag 16 december is de initiatiefwet democratisering waterschappen van Laura Bromet (GroenLinks) en Tjeerd de Groot (D66) een feit. Inwoners van Nederland krijgen meer invloed in de samenstelling van de waterschapsbesturen. En dit gebeurt al bij de eerstvolgende waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023.

Nieuws
Landelijk

Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk

Dinsdag 6 december werden Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk. Voorzitter Peter Snoeren en vicevoorzitter Wybren Bakker brachten hen in de Tweede Kamer een bezoek om hen en hun medewerkers Jaap en Bouke face to face te bedanken voor de vasthoudende inzet om de waterschappen democratischer te maken.

Nieuws
Landelijk

Bestuurders gezocht

Het bestuur van Water Natuurlijk zoekt uitbreiding om alle drukke werkzaamheden die een groeiende organisatie met zich meebrengt, in goede banen te leiden. Naast algemene bestuursleden, zouden we het bestuur op korte termijn graag uitbreiden met een Secretaris en een Bestuurslid Marketing & Communicatie.

Nieuws
Brabantse Delta

Lijsttrekkers Water Natuurlijk Brabant gekozen, eerste tien van de lijst Brabantse Delta staan vast.

TILBURG – Water Natuurlijk heeft voor alle Brabantse waterschappen een enthousiaste, gepassioneerde, deskundige lijsttrekker gekozen. Ernest de Groot, Mado Ruys en Ron Dujardin gaan voorop in de campagnes van Water Natuurlijk Aa en Maas, De Dommel en Brabantse Delta. Water Natuurlijk is de grootste waterschaps-partij van Nederland. Ze zijn dé brede beweging voor water, natuur en klimaat en komen op voor de belangen van de burger en water/natuur zelf.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk blij met vermindering geborgde zetels.

Water Natuurlijk is blij dat het aantal geborgde zetels vermindert. Wat Water Natuurlijk betreft mogen alle geborgd zetels verdwijnen. Door vertragingstactieken lijken de inwoners van Nederland in 2023 opnieuw maar beperkte invloed te hebben op de samenstelling van de waterschappen. Daarover is Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, furieus. Het ministerie heeft ruim tijd gehad om alles tijdig voor te bereiden. Voor Water Natuurlijk is er maar een route: 15 maart 2023 is de wet geheel geldend.

Activiteiten van onze kandidaten de komende tijd.

Bekijk de gehele agenda
zondag 12 februari 2023 - 14:00 - 16:00

Bezoek aan Strijbeekse heide en Chaamse Beekdal

Brabantse Delta

Zondag 12 februari bezoekt een delegatie van de kandidaten inclusief de lijsttrekker Chaam, alwaar we ontvangen worden door de D66 Fractie.

Lees meer
zaterdag 25 februari 2023 - 11:00 - 13:00

Wandeling over het land van de Herenboeren Breda.

Brabantse Delta

Water Natuurlijk organiseert 25 februari in samenwerking met Herenboeren Breda een wandeling over het land van Herenboeren.

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring