Navigatie overslaan
Nieuws
Hunze en Aa’s

Kiezers bedankt!

Dankzij stemmen op Water Natuurlijk in Hunze en Aa's hebben wij onze 5 zetels weten te behouden. Kiezers bedankt voor het vertrouwen!

Nieuws
Hunze en Aa’s

Stemdag! Kies voor de natuur; kies voor de toekomst

Op woensdag 15 maart zijn de verkiezingen - kies voor de natuur; kies voor de toekomst!

Nieuws
Hunze en Aa’s

WN lijstduwer Koos Dijksterhuis schrijft in Trouw vandaag: stem voor de natuur!

WaterNatuurlijk lijstduwer en Trouw columnist Koos Dijksterhuis schrijft vandaag (13 maart 2023) in zijn Natuurdagboek: "Stem woensdag voor natuur, want zonder natuur bestaan wij niet" (pagina 32 voor mensen die de papieren versie van de krant hebben)

Nieuws
Hunze en Aa’s

Otter terug bij Witten dankzij natuurinclusies beleid

Bijna een jaar geleden hebben we vlak bij het TT circuit (bij Witten) een waterloop hersteld, verbreed en uitgegraven.

Nieuws
Hunze en Aa’s

Volt steunt WaterNatuurlijk - jij ook?

Naast D66 en GroenLinks heeft ook VOLT aangegeven dat ze Water Natuurlijk steunt

Nieuws
Landelijk

Internationale vrouwendag: Water Natuurlijk viert meeste vrouwelijke lijstrekkers

Water Natuurlijk heeft bij de komende verkiezingen voor de waterschappen de meeste vrouwelijke lijsttrekkers van alle partijen. Van de 21 waterschappen worden er bij Water Natuurlijk 13 lijsttrekkers vervuld door vrouwen. Water Natuurlijk maakt zich naast genderdiversiteit ook hard voor leeftijdsdiversiteit. In de top 10 kandidaten van Water Natuurlijk zijn maar liefst 9 vrouwelijke kandidaten onder de 30 jaar oud.

Nieuws
Hunze en Aa’s

D66 steunt WaterNatuurlijk - jij ook?

D66 heeft op hun 116e congres een motie voor steun aan Water Natuurlijk aangenomen omtrent samenwerking rond de PS/ WS verkiezingen.

Nieuws
Hunze en Aa’s

GroenLinks steunt WaterNatuurlijk - jij ook?

Op de website van GroenLinks is te lezen: "GroenLinks steunt een groene, sociale partij bij de waterschappen: Water Natuurlijk."

Nieuws
Hunze en Aa’s

Waterschap Hunze en Aa’s tevreden over resultaten 2019-2023

In de laatste vergadering van het Algemeen Bestuur van het Waterschap Hunze en Aa’s is het coalitieakkoord geëvalueerd. Unaniem waren de bestuursleden positief over de behaalde resultaten. Het ging over het coalitieakkoord “Door water Verbonden” over de periode 2019 – 2023 van de partijen (aantal zetels tussen haken) Water Natuurlijk (5), Geborgd ongebouwd (4), PvdA (3) en CU (1).

Nieuws
Hunze en Aa’s

Jongeren en waterschappers van Water Natuurlijk en PvdA praten over water en klimaatverandering

In het Poortershoes in Groningen ontmoetten vorige week jongeren en waterschappers van Water Natuurlijk en PvdA elkaar om over water en klimaatverandering te praten. In aanloop naar de verkiezingen op 15 maart werd een discussie gevoerd over actuele watervraagstukken. Een verslag hiervan verscheen in Westerwolde Actueel.

Nieuws
Hunze en Aa’s

OOG TV schenkt aandacht aan Water Natuurlijk

OOGTV schenkt aandacht aan Water Natuurlijk ideeën over natuur en water: "Water Natuurlijk: “Schoon en voldoende drinkwater lijkt vanzelfsprekend, maar ingrijpen is nodig”. Er valt wat te kiezen!

Videos
Landelijk

Oproep Natuurmonumenten: Stemmen? Natuurlijk!

Natuurmonumenten moedigt iedereen aan om te gaan stemmen voor de provinciale verkiezingen en de waterschapsverkiezingen op 15 maart.

Agenda

Bekijk de gehele agenda:

Bekijk de gehele agenda

Waar wij voor staan

Groen

Klimaatverandering heeft grote gevolgen op natuur, ons en onze leefomgeving. Wij vinden dat de natuur centraal moet staan in het waterbeheer om zo de uitputting van de leefomgeving van mens en dier tegen te gaan

Gezond

Het is hoog tijd dat de waterkwaliteit in Nederland wordt verbeterd. Beken en sloten mogen geen afvoerputje zijn voor chemicaliën en afval. Wij zetten ons in om waterverontreiniging bij de bron aan te pakken.

Genieten

Iedereen moet van water en natuur kunnen genieten. Water kom je immers overal tegen, binnen èn buiten de stad. Veel recreatie vindt op en rondom water plaats, waar ook veel cultuurhistorisch erfgoed te vinden is.

Gezamenlijk

Een toekomstbestendig waterbeheer kunnen we alleen bereiken door te investeren in nieuwe technologieën én in samenwerking. We bereiken meer als we beter en intensiever samenwerken met andere partijen en gebruik maken van hun kennis.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring