Navigatie overslaan

Hoe toekomstbestendig is het waterbeleid in de verkiezingsprogramma's?

Vinden politieke partijen dat water een belangrijk aandachtspunt is bij de herinrichting van Nederland, ‘water en bodem sturend’? Hoe reageren ze op heftige regenbuien en toenemende droogte? Welke aandacht schenken partijprogramma’s aan natuur, biodiversiteit, kwaliteit van water? Moet de vervuiler van water betalen en hoe kijken zij aan tegen wet op politieke partijen en geborgde zetels?

Om een antwoord op die vragen te krijgen heeft Water Natuurlijk de verkiezingsprogramma’s van 15 politieke partijen langs een meetlat gelegd. Die meetlat verwoordt standpunten van Water Natuurlijk over onderwerpen die nationaal geregeld moeten worden voor een toekomstbestendig waterbeleid in Nederland: Het WaterRad.

De standpunten van Water Natuurlijk zijn vervat in een zevental uitgangspunten die in de zomer van 2023 aan politieke partijen is verstuurd om in hun verkiezingsprogramma op te nemen. Water Natuurlijk is de groene stem in de waterschappen en staat voor veilig, voldoende, schoon en gezond water voor mens, plant en dier; onderwerpen die in het WaterRad aan de orde komen.

Hier leest u wat het WaterRad zegt over de diverse partijen.

Ontdek het WaterRad

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring