Navigatie overslaan

Water Natuurlijk is dé onafhankelijke, groene waterschapspartij, landelijk én in waterschap Aa en Maas

In het bestuur van het waterschap maakt onze fractie zich hard voor natuur, milieu en landschap bij de uitvoering van de waterschapstaken: veilige dijken, schone rivieren en sloten, een goed grondwaterpeil. We maken ons sterk voor iedereen die wil wandelen, fietsen, vissen of op een andere manier op of rond het water recreëren.

Nieuws
Aa en Maas

Wilgen knotten

Boomonderhoud en aanplant bij Someren

Nieuws
Aa en Maas

Heden en verleden van het waterschapswerk met Gerard Claassen

Gerard Claassen uit Lierop heeft als IVN-er de natuur hoog zitten. Maar ook over waterschap Aa en Maas raakt hij niet uitgepraat. Gerard zit in het algemeen bestuur. En heeft er 38 jaar in loondienst gewerkt. “Wij moesten ervoor zorgen dat het regenwater snel weg kon”, vertelt hij. ”Nu mag ik meedenken hoe we het langer vasthouden. De cirkel is bijna weer rond.”

Nieuws
Landelijk

Vermindering geborgde zetels een feit

Met de publicatie in het Staatsblad op vrijdag 16 december is de initiatiefwet democratisering waterschappen van Laura Bromet (GroenLinks) en Tjeerd de Groot (D66) een feit. Inwoners van Nederland krijgen meer invloed in de samenstelling van de waterschapsbesturen. En dit gebeurt al bij de eerstvolgende waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023.

Nieuws
Landelijk

Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk

Dinsdag 6 december werden Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk. Voorzitter Peter Snoeren en vicevoorzitter Wybren Bakker brachten hen in de Tweede Kamer een bezoek om hen en hun medewerkers Jaap en Bouke face to face te bedanken voor de vasthoudende inzet om de waterschappen democratischer te maken.

Nieuws
Landelijk

Bestuurders gezocht

Het bestuur van Water Natuurlijk zoekt uitbreiding om alle drukke werkzaamheden die een groeiende organisatie met zich meebrengt, in goede banen te leiden. Naast algemene bestuursleden, zouden we het bestuur op korte termijn graag uitbreiden met een Secretaris en een Bestuurslid Marketing & Communicatie.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk blij met vermindering geborgde zetels.

Water Natuurlijk is blij dat het aantal geborgde zetels vermindert. Wat Water Natuurlijk betreft mogen alle geborgd zetels verdwijnen. Door vertragingstactieken lijken de inwoners van Nederland in 2023 opnieuw maar beperkte invloed te hebben op de samenstelling van de waterschappen. Daarover is Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, furieus. Het ministerie heeft ruim tijd gehad om alles tijdig voor te bereiden. Voor Water Natuurlijk is er maar een route: 15 maart 2023 is de wet geheel geldend.

Nieuws
Aa en Maas

Laatste begrotingsbehandeling 2019-2023

Vrijdag 18 november 2022 behandelde het algemeen bestuur van Aa en Maas de begroting 2023. In de bestuursperiode 2019-2023 was dit de laatste begrotingsbehandeling. Tijdens de bestuursvergadering gaf fractievoorzitter Suzanne de Zoeten een algemene beschouwing namens Water Natuurlijk. Zowel de inspanningen van afgelopen jaren als de uitdagingen van de toekomst bracht ze ter sprake. 'Het is belangrijk dat we de strijd volhouden,' zo hield ze ons voor. In het debat benadrukte de fractie van Water Natuurlijk om niet alleen te investeren in waterveiligheid en schoon water, maar om ook watertekort en aantasting van natuur te bestrijden. Op de bestuursagenda stond ook de Grondstrategie 2022-2027, een beleidskader om het waterbeheerplan en de begroting mee uit te voeren. Water Natuurlijk pleit ervoor om zonodig de volle breedte van grondinstrumenten in te zetten om doelen van waterkwaliteit en natuurherstel te realiseren. Daar stemden andere fracties van het algemeen bestuur mee in.

Nieuws
Aa en Maas

Water Natuurlijk kiest Brabantse lijsttrekkers

Nieuws
Aa en Maas

Informatieve water-natuur-wandeling

Nieuws
Landelijk

Coalitieakkoord is best wel watervriendelijk

Nieuws
Aa en Maas

Terugblik 2021 en nieuwjaarswens 2022

Nieuws
Aa en Maas

Succesvolle Slootjesdag 2021

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring