Navigatie overslaan

Ons werkgebied

Waterschap Aa en Maas strekt zich uit van het oosten tot het noordoosten van de provincie Noord-Brabant. Het werkgebied omvat ongeveer 780.000 inwoners, 17.000 bedrijven, 161.000 hectaren en 20 gemeenten. Het werkgebied is het stroomgebied van de Aa en de Raam en het wordt aan de ene zijde begrensd door de rivier de Maas. Aan de andere zijde bevindt zich het werkgebied van waterschap De Dommel.

Een werkgebied van vier districten

Waterschap Aa en Maas heeft zijn werkgebied opgedeeld in vier districten. Het district Raam heeft zijn kantoor in Cuijk. Het district Boven Aa heeft zijn kantoor in Deurne. Het district Beneden Aa heeft zijn kantoor in Loosbroek. En het district Hertogswetering heeft zijn kantoor in Lith. Om de goede band te bevorderen tussen het werkgebied en het bestuur, heeft het algemeen bestuur vier regiocommissies ingesteld. Per district is er een regiocommissie. De regiocommissie kan optreden als klankbord voor de projecten die het waterschap uitvoert in het district.

Naast de districtskantoren en hun werkplaatsen, vormen de vijf RWZI's belangrijke onderdelen van het waterschap. RWZI staat voor rioolwaterzuiveringsinstallatie. De naam zegt het al, daar wordt het afvalwater van inwoners en bedrijven gezuiverd. Vaak vindt op de terreinen van de RWZI's ook enige energiewinning plaats, en terugwinning van grondstoffen uit het zuiveringsproces. Daarmee is het waterschap op weg naar een duurzame toekomst.

Een stuw nabij Veghel

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring