Navigatie overslaan

Het waterschap in het noordoosten van Brabant

Waterschap Aa en Maas strekt zich uit van het oosten tot het noordoosten van de provincie Noord-Brabant. Het werkgebied omvat ongeveer 780.000 inwoners, 17.000 bedrijven, 161.000 hectaren en 20 gemeenten. Het werkgebied is het stroomgebied van de Aa en de Raam en het wordt aan de ene zijde begrensd door de rivier de Maas. Aan de andere zijde bevindt zich het werkgebied van waterschap De Dommel.

Wat ons waterschap doet

Een waterschap is een overheid met waterbeheer als taak. Het waterschap Aa en Maas beheert de hoeveelheid oppervlaktewater in zijn werkgebied en het werkt aan schoon water ondermeer door het zuiveren van afvalwater. Op vraag van de provincie draagt het waterschap bij aan natuurontwikkeling. Inwoners hebben vooral met het waterschap te maken voor het zuiveren van hun afvalwater. Voor natuurbeheerders en boeren is het daarnaast van belang hoe nat of droog het land is.

Een waterschap werkt veel samen met andere overheden. Zo hebben gemeenten een verantwoordelijkheid voor hemelwater en rioolaansluiting en beheren ze stadsvijvers. In de zorg voor grond- en drinkwater zijn provincies en drinkwaterleidingbedrijven actief. Dat zijn allemaal partners voor een waterschap.

Drinkwaterwinning aan de Erpseweg te Veghel

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring