Navigatie overslaan
Nieuws
Landelijk

Wereld Water Dag - 22 maart

Op 'Wereld Water Dag' 22 maart staat water wereldwijd in de aandacht. Water is nodig voor al het leven. Toch hebben miljoenen mensen niet voldoende schoon water en sterven miljoenen kinderen aan ziektes die via water worden overgebracht. Mede door klimaatverandering leiden velen in de armste landen steeds vaker zwaar onder droogte. Maar door regen, rivieren die buiten hun oevers treden en zeespiegelstijging treden ook vaker overstromingen op. Velen gaven op 15 maart hun stem aan Water Natuurlijk. Water Natuurlijk geeft komende vier jaar een stem aan de natuur.

Nieuws
Landelijk

Voorlopige uitslagen verkiezingen

Water Natuurlijk groeit!

Nieuws
Fryslân

Zetelwinst voor Water Natuurlijk Fryslân

Groene waterschapspartij stijgt naar 4 zetels en verstevigt tweede plek

Nieuws
Fryslân

Kiezers bedankt!

Kiezers bedankt!

Blogs
Fryslân

OPINIE: Waterkwaliteit trekt (nu) nog aan het kortste eind. De kiezer is aan zet.

‘Lekker’ zwemmen in het geneesmiddel diclofenac. Een ‘bommetje’ in het antimuggenmiddel DEET. ‘Waterpret’ met bestrijdingsmiddelen imidacloprid, diazinon en fipronil. In Friesland hoef je daar niet ver voor te zoeken.

Nieuws
Fryslân

De weide vogels komen er weer aan

De weidevogels komen er weer aan. Altijd fijn om de grutto, kievit en tureluur weer te zien.

Videos
Fryslân

Water voor weidevogels? Natuurlijk!

Water Natuurlijk Fryslân zet zich maximaal in voor de boeren die aan de slag willen met plas-dras!

Videos
Fryslân

Fundatieschade door lage peilen

Bekijk het videoverslag van het bezoek aan gedupeerden van fundatieschade.

Nieuws
Landelijk

Internationale vrouwendag: Water Natuurlijk viert meeste vrouwelijke lijstrekkers

Water Natuurlijk heeft bij de komende verkiezingen voor de waterschappen de meeste vrouwelijke lijsttrekkers van alle partijen. Van de 21 waterschappen worden er bij Water Natuurlijk 13 lijsttrekkers vervuld door vrouwen. Water Natuurlijk maakt zich naast genderdiversiteit ook hard voor leeftijdsdiversiteit. In de top 10 kandidaten van Water Natuurlijk zijn maar liefst 9 vrouwelijke kandidaten onder de 30 jaar oud.

Videos
Landelijk

Oproep Natuurmonumenten: Stemmen? Natuurlijk!

Natuurmonumenten moedigt iedereen aan om te gaan stemmen voor de provinciale verkiezingen en de waterschapsverkiezingen op 15 maart.

Nieuws
Fryslân

Water Natuurlijk Fryslân in actie voor de Waddenzee

Een mooi verslag van de gezamenlijke actie van Water Natuurlijk Fryslân en GrienLinks Fryslân op de dijk bij de Waddenzee: "Het is onze taak om deze bijzondere natuur te beschermen." [ Onder de foto vind je de link naar het hele artikel in de Franeker Courant ]

Nieuws
Fryslân

Water Natuur Fryslân in actie voor Holwerd aan Zee

Op maandag 20 februari 2023 stond Holwerd aan Zee op de agenda van het Algemeen Bestuur. De aanwezige journalist noteerde: " Monique Plantinga van de partij Water Natuurlijk hield een vlammend betoog, waarom het Wetterskip toch terug zou moeten treden tot de stuurgroep". [ Onder de foto (gemaakt door Ben de Jager | RTV NOF) vind je de link naar de audio opname gemaakt door RTV NOF ]

Agenda

Water Natuurlijk Fryslân is een actieve vereniging!

Bekijk de gehele agenda

Waar wij voor staan

Groen

Klimaatverandering heeft grote gevolgen voor natuur, onszelf en onze leefomgeving. Wij vinden dat de natuur centraal moet staan in het waterbeheer om zo de uitputting van de leefomgeving van mens en dier tegen te gaan.

Gezond

Het is hoog tijd dat de waterkwaliteit in Nederland wordt verbeterd. Onze sloten en vaarten mogen geen afvoerputje zijn voor chemicaliën en afval. Wij zetten ons in om waterverontreiniging bij de bron aan te pakken.

Genieten

Iedereen moet van water en natuur kunnen genieten. Water kom je immers overal tegen, in de stad en op het platteland. Veel recreatie vindt op en rondom water plaats, waar ook veel cultuurhistorisch erfgoed te vinden is.

Gezamenlijk

Wij geloven in de kracht van de samenwerking. Met inwoners, natuurorganisaties, agrariërs, gemeenten en provincies, recreatie- en watersportorganisaties en met bedrijven. Water Natuurlijk is er voor iedereen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring