Navigatie overslaan
Nieuws
De Dommel

Zonder water geen later

De aanstaande verkiezingen voor Provinciale Staten en Waterschappen, op 15 maart, zullen naar alle waarschijnlijkheid meer aandacht trekken dan tot nu toe gebruikelijk. Iedereen maakt zich zorgen over de desastreuse ontwikkeling van het klimaat en de gevolgen daarvan voor de economie, maar ook voor de individuele burger. In dit deel van Brabant werkt waterschap De Dommel. Water Natuurlijk is de grootste partij in dit waterschap. Water Natuurlijk heeft geen bindingen met politieke partijen of belangenorganisaties. Voor haar staan twee feiten zo vast als een huis: als we niets doen verdroogt onze grond in enkele tientallen jaren. Die slechte ontwikkeling kunnen we omdraaien, maar dat lukt alleen door een goede samenwerking van alle belanghebbenden.

Nieuws
Landelijk

Nederland Waterland - 2 februari - World Wetlands Day

Op 2 februari 1971 werd in Ramsar, de Iraanse stad aan de Kaspische Zee, de zogenaamde Ramsar-conventie ondertekend; het UNESCO Wetlands verdrag over het behoud van drassige gebieden. Die moerassige gebieden zijn belangrijk onder meer voor de instandhouding van biodiversiteit.

Nieuws
Landelijk

De weg van watersnood naar natuur-inclusief waterbeheer

Op 1 februari 1953 leidde een stormvloed tot de watersnoodramp in de Zeeuwse, Zuid-Hollandse en Brabantse Delta. De zware storm met windkracht 10 veroorzaakte bij hoogwater 96 dijkdoorbraken en kostte 1836 slachtoffers het leven.

Nieuws
De Dommel

Milieucafé Tilburg

Veel belangstelling voor water

Nieuws
De Dommel

Resultaten Dommel 2022

In 2022 is er bij waterschap de Dommel veel gebeurd bij de uitvoering van projecten en het realiseren van nieuw beleid voor grondwaterbeheer.

Nieuws
De Dommel

Kandidaten De Dommel bekend

De 50 kandidaten van Water Natuurlijk voor waterschap de Dommel zijn bekend. Op de foto staan de mensen van de eerste 12 plaatsen. De volledige lijst is te vinden op de website van Water Natuurlijk De Dommel.

Nieuws
Landelijk

Vermindering geborgde zetels een feit

Met de publicatie in het Staatsblad op vrijdag 16 december is de initiatiefwet democratisering waterschappen van Laura Bromet (GroenLinks) en Tjeerd de Groot (D66) een feit. Inwoners van Nederland krijgen meer invloed in de samenstelling van de waterschapsbesturen. En dit gebeurt al bij de eerstvolgende waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023.

Nieuws
Landelijk

Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk

Dinsdag 6 december werden Laura Bromet en Tjeerd de Groot verrast door Water Natuurlijk. Voorzitter Peter Snoeren en vicevoorzitter Wybren Bakker brachten hen in de Tweede Kamer een bezoek om hen en hun medewerkers Jaap en Bouke face to face te bedanken voor de vasthoudende inzet om de waterschappen democratischer te maken.

Nieuws
Landelijk

Bestuurders gezocht

Het bestuur van Water Natuurlijk zoekt uitbreiding om alle drukke werkzaamheden die een groeiende organisatie met zich meebrengt, in goede banen te leiden. Naast algemene bestuursleden, zouden we het bestuur op korte termijn graag uitbreiden met een Secretaris en een Bestuurslid Marketing & Communicatie.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk blij met vermindering geborgde zetels.

Water Natuurlijk is blij dat het aantal geborgde zetels vermindert. Wat Water Natuurlijk betreft mogen alle geborgd zetels verdwijnen. Door vertragingstactieken lijken de inwoners van Nederland in 2023 opnieuw maar beperkte invloed te hebben op de samenstelling van de waterschappen. Daarover is Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, furieus. Het ministerie heeft ruim tijd gehad om alles tijdig voor te bereiden. Voor Water Natuurlijk is er maar een route: 15 maart 2023 is de wet geheel geldend.

Nieuws
De Dommel

Vooruitblik op Brabantse Waterdag

Nieuws
De Dommel

Artikel 58-vragen over aanpak droogte en lozing Sonse loop

Agenda

Doe mee aan onze activiteiten.

Bekijk de gehele agenda
donderdag 23 februari 2023 - 19:15 - 22:00

Thema avond Het water staat ons bijna aan de lippen

De Dommel

GroenLinks Heeze-Leende en Geldrop-Mierlo organiseert een avond over klimaat en waterbeheer in Zuidoost-Brabant. Mari de Bijl van Water Natuurlijk is een van de sprekers in 't Perron in Heeze.

Lees meer
donderdag 02 maart 2023 - 20:00 - 22:00

Verkiezingsdebat waterschap De Dommel in Eindhoven

De Dommel

Wat willen de partijen bereiken in waterschap De Dommel?

Lees meer

Waar wij voor staan

Groen

Klimaatverandering heeft grote gevolgen op natuur, ons en onze leefomgeving. Wij vinden dat de natuur centraal moet staan in het waterbeheer om zo de uitputting van de leefomgeving van mens en dier tegen te gaan.

Gezond

Het is hoog tijd dat de waterkwaliteit in Nederland wordt verbeterd. Beken en sloten mogen geen afvoerputje zijn voor chemicaliën en afval. Wij zetten ons in om waterverontreiniging bij de bron aan te pakken.

Genieten

Iedereen moet van water en natuur kunnen genieten. Water kom je immers overal tegen, binnen èn buiten de stad. Veel recreatie vindt op en rondom water plaats, waar ook veel cultuurhistorisch erfgoed te vinden is.

Gezamenlijk

Een toekomstbestendig waterbeheer kunnen we alleen bereiken door te investeren in nieuwe technologieën én in samenwerking. We bereiken meer als we beter en intensiever samenwerken met andere partijen en gebruik maken van elkaars kennis.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring