Navigatie overslaan

Tijd voor actie!

Brabant heeft levendige steden, dorpen en kernen met prachtige natuur. Onze rivieren en beken zijn de slagaders die onze leefomgeving groen en gezond houden. Toch staat ons mooie Brabant onder druk. Het gaat slecht met ons klimaat, onze natuur en ons water. We zien steeds vaker extreme neerslag, droogte en hittestress. Ook raakt ons water vervuild, met bedreigingen voor planten, dieren en mensen. We staan op een kantelpunt.

We moeten dus nu in actie komen. Zonder water geen later. Daarom zijn de aankomende Waterschapsverkiezingen zo belangrijk! Verkiezingen over water gaan over natuur, klimaat en gezondheid.

Er staat dus veel op het spel. Kiezen we voor de belangen van enkelen of voor wat iedereen nodig heeft? Voor de vervuilers of de vergroeners? Voor het recht van de sterkste of voor eerlijk delen? Voor de belangen van gisteren of het Brabant van vandaag en morgen?

WaterNatuurlijk is de partij die durft te kiezen. Als groenste en grootste beweging zijn wij de stem van natuur, klimaat en gezondheid in het waterschap. Een beweging van mensen die groen een stem wil geven. Wij kiezen voor een groen en gezond Brabant. Waar we samen de klimaatcrisis aanpakken. Waar we onze natuur beschermen. Waar we werken aan een gezonde leefomgeving voor nu en in de toekomst.

Kies voor natuur!

Brabant staat bekend om haar prachtige natuur. Met schitterende landschappen, planten en dieren. Van de Groote Heide tot de Kampina. Dat moeten we koesteren en beschermen. Helaas heeft onze natuur het zwaar door droogte en vervuiling. Daarom moet het roer om. We kiezen voor een nieuwe balans met meer aandacht voor onze natuur en het landschap. Met voldoende en schoon water zodat de natuur zich kan herstellen. Ook steunen we boeren naar natuurvriendelijke landbouw in balans met het water. Want wie goed zorgt voor water, zorgt ook goed voor de natuur!

Onze speerpunten:

  • We geven de natuur een stem in het waterschap.
  • We investeren in het herstel van de Brabantse natuur en biodiversiteit.
  • We herstellen natuurlijke, kronkelende beken die Brabant groen en gezond houden.


Kies voor klimaat!

De aanpak van klimaatverandering is de grootste opgave van onze tijd. Mensen en dieren merken de gevolgen van wateroverlast en hittestress nu al. De extreme droogte is een aanslag op onze natuur. Het is daarom tijd voor klimaatactie in het waterschap! We willen meer ambitie en minder getreuzel. Samen richten we onze leefomgeving beter in op een veranderend klimaat, met groen, wateropvang en verkoeling tijdens hete zomers. Voor een klimaatbewuste leefomgeving op een leefbare aarde!

Onze speerpunten:

  • We geven klimaat een stem in het waterschap.
  • We investeren in een klimaatneutraal waterschap in 2030.
  • We voorkomen droogte, wateroverlast en hittestress in steden, dorpen en in het buitengebied.

Kies voor gezond!

Gezond water is cruciaal voor mens en dier. Dat is ook een groene omgeving met voldoende ruimte om te recreëren in en aan het water. Toch is schoon water niet vanzelfsprekend. Te vaak wordt ons water vervuild met schadelijke stoffen. En zeg nu zelf, zouden we niet op veel meer plekken moeten kunnen genieten van water? Daarom kiest WaterNatuurlijk voor schoon water in Brabant voor een gezonde leefomgeving. Dat doen we op een sociale manier, waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen.

Onze speerpunten:

  • We geven gezondheid een stem in het waterschap.
  • We kiezen voor een eerlijke en sociale koers.
  • We pakken de bron van vervuiling aan: schoon water is de norm!
Lees meer over onze doelen!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring