Navigatie overslaan
Nieuws
De Stichtse Rijnlanden

Nieuwe geschiktheidskaart tegen toekomstige funderingsschade

Uit de antwoorden van onze schriftelijke vragen over waterbeheer en funderingsproblematiek blijkt dat het waterschap geen inzicht heeft waar er funderingsschade is, maar wel meldingen krijgt van funderingschade. Er is opdracht gegeven om een geschiktheidskaart op te stellen waar er wel en niet zou kunnen worden gebouwd met oog op eventuele toekomstige funderingsproblematiek.

Nieuws
De Stichtse Rijnlanden

Formateur geeft update over de collegeonderhandelingen

Tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur gaf formateur Christa Hendriksen een update over de collegeonderhandelingen. Bij de nieuwsberichten vindt u de letterlijke tekst van de formateur. De gesproken tekst geldt echter.

Nieuws
De Stichtse Rijnlanden

Klaas Werkhorst formeel geïnstalleerd als commissielid

Tijdens de vergadering van het Algemeen Bestuur van 24 mei werd onze nr. 7 van de kandidatenlijst, Klaas Werkhorst geïnstalleerd als commissielid.

Nieuws
Landelijk

Reactie op de voorgestelde Wet op de Politieke Partijen

Water Natuurlijk verheugd over uitbreiding wet naar waterschappen, transparantie en financiële stabiliteit staan centraal.

Nieuws
Landelijk

Definitieve uitslag verkiezingen: 97 zetels voor Water Natuurlijk

Water Natuurlijk behaalt 97 zetels bij waterschapsverkiezingen, een stijging van 6 zetels. Coalitieonderhandelingen gaande, formaties afgerond in 6 waterschappen.

Nieuws
De Stichtse Rijnlanden

De stand van zaken bij de coalitieonderhandelingen

Kiezers op en leden van Water Natuurlijk zijn uiteraard benieuwd hoe de onderhandelingen verlopen. De gesprekken met BBB, PvdD, PvdA en de geborgde fractie van Natuur&Landbouw, worden aan onze kant gevoerd door Els Otterman en Gerda Oskam.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk onderschrijft het Maatschappelijk Manifest Bestrijdingsmiddelen

In het Maatschappelijk Manifest Bestrijdingsmiddelen roepen Natuur&Milieu, de Parkinson Vereniging en Parkinsonalliantie Nederland, de FNV en veel andere maatschappelijke organisaties de overheid op te zorgen voor natuurherstel en een gezonde omgeving waar alle Nederlanders veilig kunnen wonen, werken en recreëren. Water Natuurlijk onderschrijft dit Manifest.

Nieuws
De Stichtse Rijnlanden

Advies voor coalitie: Water Natuurlijk, Natuur & Landbouw, BBB, PvdD en PvdA met formateur Christa Hendriksen

Informateur Pim van den Berg heeft het eindadvies van de informatiefase gepresenteerd in het Algemeen Bestuur van 24 april. Het advies is dat Water Natuurlijk (6 zetels), BBB (4), PvdD (4), PvdA (3) en de geborgde fractie Natuur & Landbouw (4) gaan onderhandelen om te komen tot een coalitie. Die formatiefase zal gebeuren onder leiding van formateur Christa Hendriksen.

Nieuws
De Stichtse Rijnlanden

Grondwater: van iedereen of van niemand?

De hoeveelheid goed grondwater staat onder druk. Door klimaatverandering, verdroging en verzilting neemt het grondwaterpeil af. Dat leidt tot problemen op bijvoorbeeld de Utrechtse Heuvelrug. Daarom is er nu door alle 21 waterschappen een nieuwe grondvisie opgesteld.

Nieuws
De Stichtse Rijnlanden

De Lekdijk: veilig en gastvrij?

De Fietsersbond, Veilig Verkeer Nederland (afd. Wijk bij Duurstede en afd. Houten), WM Verkeersadvies, D66 Wijk bij Duurstede en D66 Gemeente Utrechtse Heuvelrug roepen HDSR, de provincie en betrokken gemeenten op geen doorgaand gemotoriseerd verkeer over de Lekdijk toe te staan.

Nieuws
De Stichtse Rijnlanden

Nieuwe woningen langs de klimaatlat

Alle nieuwe woningen in Nederland zullen vanaf nu klimaatbestendig moeten worden gebouwd. De bouw kan voortaan alleen doorgaan als de woningen voldoen aan de zogeheten ‘klimaatlat’. Dat betekent onder meer dat ze zo gebouwd worden dat ze ook bewoonbaar moeten blijven bij extreme regenbuien of periodes van droogte in de toekomst

Nieuws
De Stichtse Rijnlanden

Watererfgoed: Fort Honswijk een 'nieuwe' parel van de Hollandse Waterlinie

Wie water zegt, zegt geschiedenis. Niet alleen in onze taal, landschap, cultuur en ruimtelijke inrichting, maar ook bijvoorbeeld de geschiedenis van onze defensie met de talloze forten die als gordel van beton door ons land slingert. Eén van de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, Fort Honswijk in Schalkwijk, gemeente Houten, is gerestaureerd door bouwbedrijf Van der Ven en is "Zo goed als oud is het geworden".

zaterdag 10 juni 2023 - 10:00 - 17:00

Algemene Ledenvergadering

Landelijk

Op zaterdag 10 juni vindt de landelijke Algemene Ledenvergadering plaats bij Seets2Meet, Moreelsepark 65 te Utrecht

Lees meer

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring