Navigatie overslaan

De andere kant van Els Otterman

In de serie de andere kant van…..deze keer onze eigen hoogheemraad Els Otterman

Els Otterman heeft een drukke baan als hoogheemraad en 1e loco-dijkgraaf bij het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden met een grote en uitgebreide portefeuille. Heeft zij ook nog tijd voor ander dingen?

"Ik besteed inderdaad veel tijd aan mijn werk als hoogheemraad. Naast de 'gewone' voltijdsbaan zijn er vaak 's avonds vergaderingen en bewonersavonden en veel leeswerk in de weekenden. Daarnaast besteed ik natuurlijk aandacht aan mijn gezin met man en 2 pubers. In het weekend sta ik vaak langs het voetbalveld of hockeyveld om mijn kinderen aan te moedigen. Ik ben ook teammanager  van het hockeyteam van mijn dochter dus ik regel dat iedereen weet hoe laat we moeten spelen, wie er moet rijden enzovoort."

En als je niet bezig bent met werk of gezin, wat doe je dan?

"Ik ben graag buiten en fiets en wandel graag. Zowel voor werk als privé doe ik alles het liefst op de fiets. Ik geniet enorm van het landschap en de natuur, van mooie weggetjes en leuke paadjes. Ik probeer ook 2x per week hard te lopen en 1 per week te zwemmen, om fit te blijven. Ik hou namelijk ook erg van lekker eten en daar moet natuurlijk wel een beetje beweging tegenover staan. Zwemmen doe ik meestal in het zwembad, omdat je daar lekker fanatiek baantjes kunt trekken. Maar 's zomers zwemmen in natuurwater, daar word ik pas echt gelukkig van.  Ik heb wel eens, zwemmend in de Kromme Rijn een ijsvogel langs zien scheren, fantastisch!"

Lekker met vakantie op de fiets, ook in Frankrijk

Je zegt dat je houdt van lekker eten. Zelfgemaakt?

"Ik ga ook erg graag uit eten, maar zelf koken en bakken doe ik inderdaad ook graag. Ik kom uit een (grote) familie waar het erg vaak over eten gaat. We wisselen veel recepten en tips uit. Het liefst kook en bak ik simpele dingen die wel heel lekker zijn. Voor feestjes bak ik altijd zelf de taarten. Toen mijn kinderen kleiner waren, waren dat de prachtigste creaties met Peppa big of Cars in marsepein of hun knuffels in chocolade ganache. Nu willen ze liever een 'gewone' slagroomtaart, zoals mijn moeder ze vroeger ook voor ons bakte, uit het ETNA gasovengeheimen kookboekje dat mijn ouders bij hun eerste gasfornuis kregen.  En steeds vaker bakt mijn dochter nu de taarten. Dat vind ik natuurlijk ook erg leuk. Heel af en toe neem ik ook iets mee naar het werk. Vorig jaar, in de kerstvakantie van 2023/2024 was er hoogwater en liep ik mee met de beverinspecties langs de dijk. Toen had ik een bakplaat met zelfgebakken appelkruimeltaart meegenomen. Als iedereen dan hard aan het werk is buiten, dan gaan zo'n baksel er wel in. Daar kan ik ook erg van genieten!"

De taarten van Els

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring