Navigatie overslaan
Nieuws
Schieland en de Krimpenerwaard

Motie noodhulp Gaza

Middels een motie heeft Water Natuurlijk het college er toe willen bewegen om actief hulpvragen gerelateerd aan water en sanitatie op te halen uit Gaza.

Nieuws
Landelijk

Saskia Borgers voorgedragen als nieuwe dijkgraaf voor Waterschap Limburg

Water Natuurlijk is verheugd om aan te kondigen dat Saskia Borgers is voorgedragen als de nieuwe dijkgraaf van Waterschap Limburg. Saskia Borgers is momenteel lid van het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en heeft tot voor kort deel uitgemaakt van het Dagelijks Bestuur.

Nieuws
Landelijk

Officieel Statement van Water Natuurlijk

Water Natuurlijk heeft met aandacht de gebeurtenissen tijdens de recente klimaatmars in Amsterdam gevolgd. Wij begrijpen en delen de bezorgdheid over de klimaatcrisis, die een essentieel onderdeel is van onze missie voor schoon, gezond en voldoende water.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk belicht beleidsverschillen met WaterRad voor 2e kamerverkiezingen

Op het kritieke moment vlak voor de 2e Kamerverkiezingen introduceert Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, het WaterRad voor de tweede keer. Dit innovatieve instrument, dat voor het eerst werd gebruikt tijdens de vorige 2e Kamerverkiezingen, belicht opnieuw de grote verschillen in waterbeleid tussen 15 Nederlandse politieke partijen. Het benadrukt de dringende noodzaak van een duurzaam en verantwoord waterbeheer.

Nieuws
Schieland en de Krimpenerwaard

Onze hoogheemraad Josien van Cappelle op website HHSK: 'We moeten de komende tijd volop inzetten op het verbeteren van de waterkwaliteit in ons gebied. Goede biodiversiteit en het zijn van een waterautoriteit, die punten vind ik heel belangrijk'

Na de laatste waterschapsverkiezingen zijn twee nieuwe bestuurders in het dagelijks bestuur gekomen Josien van Cappelle (Water Natuurlijk) en Wim van Heemst (PvdA). Recent werd Josien geïnterviewd door HHSK. Lees hieronder het interview via de link!

Nieuws
Schieland en de Krimpenerwaard

Bestuurlijke vernieuwing bij het hoogheemraadschap

Wat hebben de crisis bij Ajax, de parlementaire enquêtecommissie fraudebeleid, en de fractie van Water Natuurlijk in het algemeen bestuur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard gemeen? En wat kunnen we als algemeen bestuursleden bij Schieland en de Krimpenerwaard leren van de crisis bij Ajax en de enquetecommissie? In alle drie de gevallen gaat het om het sturing geven aan een organisatie vanuit een bestuur. En om de noodzaak van bestuurlijke vernieuwing.

Nieuws
Landelijk

Nationale Actie Verspil geen Pil voor Duurzaam Medicijngebruik van Start

Op 10 oktober wordt door Walter Schrader (huisarts en milieu activist) in het gebouw van de Tweede Kamer een krachtig symbool van medicijnverspilling onthuld: een reusachtige vis, samengesteld uit pillen en vaccins die anders vernietigd zouden worden. Dit kunstwerk wordt aangeboden aan de vertegenwoordigers van de Partij voor de Dieren en GroenLinks/PvdA, de partijen die de recent aangenomen motie tegen medicijnverspilling hebben ingediend. Hiermee start de landelijke actie Verspil geen Pil, een gezamenlijke inspanning om bewuster en duurzamer medicijngebruik te bevorderen.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk roept op tot Nationaal Klimaat- en Crisisplan na KNMI'23 Rapport

De bevindingen van het recent uitgebrachte KNMI'23-rapport wekken geen verbazing bij Water Natuurlijk. Als de grootste waterschapspartij in Nederland, onderkennen we de alarmerende signalen van klimaatverandering en de impact ervan op ons land al jarenlang. In reactie op het rapport, versterkt door onze langdurige ervaring en observaties, slaan we nu alarm en roepen de nationale overheid op om per direct een omvangrijk Nationaal Klimaat- en Crisisplan te ontwikkelen en uit te voeren.

Nieuws
Schieland en de Krimpenerwaard

Water Natuurlijk bestuurt niet vanachter het bureau. Ga mee op een safari in de Krimpenerwaard

Besturen doe je niet (alleen) vanachter je bureau. Om afgewogen besluiten te nemen, te toetsen of de ambities van onze partij ook in de praktijk opvolging kunnen hebben moet je ‘de boer op’. En dat deden we – ook letterlijk - woensdag 13 september. Met kaplaarzen aan, flinke dosis nieuwsgierigheid en fototoestel mee gingen dagelijks bestuurder Josien van Cappelle en de fractie van Water Natuurljk samen met de rest van het algemeen bestuur op bezoek in de Krimpenerwaard. Deze schouw heeft ons naast een interessante dag ook veel inzicht opgeleverd.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk is sterk vertegenwoordigd in waterschappen en houdt focus op groene doelstellingen ondanks politieke verschuivingen

Ondanks de dynamiek van de recente Waterschapsverkiezingen van 15 maart jl., behoudt Water Natuurlijk, de grootste landelijke waterschapspartij, haar sterke en stabiele aanwezigheid in alle 21 waterschappen van Nederland. Ze is vertegenwoordigd in het Dagelijks Bestuur van 13 waterschappen, waarvan in acht samen met de Boer Burger Beweging (BBB).

Nieuws
Schieland en de Krimpenerwaard

Water Natuurlijk opnieuw vertegenwoordigd in dagelijks bestuur HHSK

Op 29 juni 2023 is Josien van Cappelle benoemd als Hoogheemraad Integraal Waterbeheer in het nieuwe college van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Hiermee volgt ze Agnes van Zoelen op die vanaf het oprichten van Water Natuurlijk als hoogheemraad de partij vertegenwoordigde. De coalitie bestaat naast Water Natuurlijk uit, VVD, PvdA en de gezamenlijke fracties van Ongebouwd en Natuurterreinen. Het ambitieuze en duurzame coalitieakkoord wordt breed gedragen. Lees hieronder meer over het nieuwe college en het akkoord.

Nieuws
Landelijk

Reactie op de voorgestelde Wet op de Politieke Partijen

Water Natuurlijk verheugd over uitbreiding wet naar waterschappen, transparantie en financiële stabiliteit staan centraal.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring