Navigatie overslaan
zaterdag 25 november 2023 - 10:00 - 16:00

Algemene Ledenvergadering

Landelijk

Nadere informatie en locatie volgt

Lees meer
Nieuws
Schieland en de Krimpenerwaard

Water Natuurlijk bestuurt niet vanachter het bureau. Ga mee op een safari in de Krimpenerwaard

Besturen doe je niet (alleen) vanachter je bureau. Om afgewogen besluiten te nemen, te toetsen of de ambities van onze partij ook in de praktijk opvolging kunnen hebben moet je ‘de boer op’. En dat deden we – ook letterlijk - woensdag 13 september. Met kaplaarzen aan, flinke dosis nieuwsgierigheid en fototoestel mee gingen dagelijks bestuurder Josien van Cappelle en de fractie van Water Natuurljk samen met de rest van het algemeen bestuur op bezoek in de Krimpenerwaard. Deze schouw heeft ons naast een interessante dag ook veel inzicht opgeleverd.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk is sterk vertegenwoordigd in waterschappen en houdt focus op groene doelstellingen ondanks politieke verschuivingen

Ondanks de dynamiek van de recente Waterschapsverkiezingen van 15 maart jl., behoudt Water Natuurlijk, de grootste landelijke waterschapspartij, haar sterke en stabiele aanwezigheid in alle 21 waterschappen van Nederland. Ze is vertegenwoordigd in het Dagelijks Bestuur van 13 waterschappen, waarvan in acht samen met de Boer Burger Beweging (BBB).

Nieuws
Schieland en de Krimpenerwaard

Water Natuurlijk opnieuw vertegenwoordigd in dagelijks bestuur HHSK

Op 29 juni 2023 is Josien van Cappelle benoemd als Hoogheemraad Integraal Waterbeheer in het nieuwe college van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Hiermee volgt ze Agnes van Zoelen op die vanaf het oprichten van Water Natuurlijk als hoogheemraad de partij vertegenwoordigde. De coalitie bestaat naast Water Natuurlijk uit, VVD, PvdA en de gezamenlijke fracties van Ongebouwd en Natuurterreinen. Het ambitieuze en duurzame coalitieakkoord wordt breed gedragen. Lees hieronder meer over het nieuwe college en het akkoord.

Nieuws
Landelijk

Reactie op de voorgestelde Wet op de Politieke Partijen

Water Natuurlijk verheugd over uitbreiding wet naar waterschappen, transparantie en financiële stabiliteit staan centraal.

Nieuws
Landelijk

Definitieve uitslag verkiezingen: 97 zetels voor Water Natuurlijk

Water Natuurlijk behaalt 97 zetels bij waterschapsverkiezingen, een stijging van 6 zetels. Coalitieonderhandelingen gaande, formaties afgerond in 6 waterschappen.

Nieuws
Landelijk

Water Natuurlijk onderschrijft het Maatschappelijk Manifest Bestrijdingsmiddelen

In het Maatschappelijk Manifest Bestrijdingsmiddelen roepen Natuur&Milieu, de Parkinson Vereniging en Parkinsonalliantie Nederland, de FNV en veel andere maatschappelijke organisaties de overheid op te zorgen voor natuurherstel en een gezonde omgeving waar alle Nederlanders veilig kunnen wonen, werken en recreëren. Water Natuurlijk onderschrijft dit Manifest.

Nieuws
Landelijk

Onjuiste informatie over Water Natuurlijk in verschillende media

Recentelijk is er in verschillende media aangegeven dat Water Natuurlijk een samenwerkingsverband is tussen GroenLinks, D66 en Volt. Graag willen wij benadrukken dat deze informatie onjuist is. Water Natuurlijk is in 2008 opgericht op initiatief van een aantal natuur- en recreatieorganisaties. Water Natuurlijk is een onafhankelijke waterschapspartij die niet gebonden is aan een bepaalde politieke partij.

Nieuws
Schieland en de Krimpenerwaard

Water Natuurlijk opnieuw de grootste in Schieland en de Krimpenerwaard

Het is een oefening in geduld geworden, maar uiteindelijk kwam dan toch vrijdagavond de eerste, concept, voorlopige uitslag van de verkiezingen voor ons hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard. Alle andere waterschappen hadden al overzichten met zetelverdelingen, maar bij ons bleef het nog angstvallig stil. In Rotterdam werd er nog steeds geteld. Maar toen kwam daar toch nog net voor het weekend dat ene nieuwsbericht op de website van HHSK: We hebben bijna 19% van de stemmen weten te behalen en zijn daarmee opnieuw de grootste partij!!! De definitieve uitslag op donderdag 23 maart bevestigde de voorlopige uitslag. Dat is, met alles wat we in Nederland hebben zien gebeuren bij de provinciale verkiezingen afgelopen week uitzonderlijk te noemen. We houden als grootste partij 6 zetels in de Verenigde Vergadering, voor de VVD met 4 zetels en de twee grote nieuwkomers BBB met 3 en Partij van de Dieren met 3. Ook de PvdA komt op 3 zetels. Dit mooie verkiezingsresultaat hebben we uiteraard in eerste instantie te danken aan iedereen die gestemd heeft op Water Natuurlijk. Hartelijk dank daarvoor. Dankzij jullie stem kunnen we ons groenblauwe verhaal opnieuw prominent laten horen de komende 4 jaar. Ook hadden we dit nooit kunnen bereiken zonder de tomeloze inzet van alle leden en vrijwilligers die de afgelopen weken enorm veel werk hebben verzet tijdens de campagne. Verkiezingsmarkten, flyeren, debatten, bussen en vooral ook social media. Hartelijk dank daarvoor. We zijn nooit eerder zo goed zichtbaar geweest en dat heeft zich uitbetaald!

Nieuws
Landelijk

Wereld Water Dag - 22 maart

Op 'Wereld Water Dag' 22 maart staat water wereldwijd in de aandacht. Water is nodig voor al het leven. Toch hebben miljoenen mensen niet voldoende schoon water en sterven miljoenen kinderen aan ziektes die via water worden overgebracht. Mede door klimaatverandering leiden velen in de armste landen steeds vaker zwaar onder droogte. Maar door regen, rivieren die buiten hun oevers treden en zeespiegelstijging treden ook vaker overstromingen op. Velen gaven op 15 maart hun stem aan Water Natuurlijk. Water Natuurlijk geeft komende vier jaar een stem aan de natuur.

Nieuws
Landelijk

Voorlopige uitslagen verkiezingen

Water Natuurlijk groeit!

Nieuws
Landelijk

Internationale vrouwendag: Water Natuurlijk viert meeste vrouwelijke lijstrekkers

Water Natuurlijk heeft bij de komende verkiezingen voor de waterschappen de meeste vrouwelijke lijsttrekkers van alle partijen. Van de 21 waterschappen worden er bij Water Natuurlijk 13 lijsttrekkers vervuld door vrouwen. Water Natuurlijk maakt zich naast genderdiversiteit ook hard voor leeftijdsdiversiteit. In de top 10 kandidaten van Water Natuurlijk zijn maar liefst 9 vrouwelijke kandidaten onder de 30 jaar oud.

Videos
Landelijk

Oproep Natuurmonumenten: Stemmen? Natuurlijk!

Natuurmonumenten moedigt iedereen aan om te gaan stemmen voor de provinciale verkiezingen en de waterschapsverkiezingen op 15 maart.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring