Navigatie overslaan

Water Natuurlijk verwelkomt nieuwe kansen door Wet op de politieke partijen

Water Natuurlijk reageert positief op de recente ontwikkelingen omtrent de Wet op de politieke partijen, die voor advies naar de Raad van State is gestuurd. Deze wet, gericht op het versterken van democratische processen door middel van financiering en transparantie voor politieke partijen, biedt nieuwe mogelijkheden voor lokale en regionale partijen ook in het waterbeheer.

Als een vooraanstaande partij binnen de waterschappen, ziet Water Natuurlijk de wet als een stap vooruit in het bevorderen van een inclusieve en transparante politieke cultuur. De mogelijkheden voor financiering en organisatorische versterking zullen bijdragen aan de missie van Water Natuurlijk: het beschermen van schoon, gezond en levend water. De wet ondersteunt niet alleen onze operationele capaciteiten maar versterkt ook onze bijdrage aan duurzaam waterbeheer en biodiversiteit.

De nieuwe wet erkent het unieke belang van waterschappen in het Nederlandse bestuurslandschap. Het biedt kansen voor partijen zoals Water Natuurlijk om nog actiever bij te dragen aan het waterbewustzijn en de realisatie van duurzame ontwikkelingsdoelen. Dit versterkt onze rol in het bevorderen van waterkwaliteit, het beschermen van biodiversiteit en het aanpakken van klimaatuitdagingen.

Voorzitter Peter Snoeren van Water Natuurlijk benadrukt het belang van deze nieuwe wetgeving: “Deze wet opent essentiële deuren voor partijen zoals Water Natuurlijk, waardoor we onze cruciale missie voor schoon en levend water met meer kracht kunnen voortzetten. We zijn toegewijd aan het werken aan een duurzame toekomst en deze wet biedt ons aanvullende middelen om onze inspanningen te intensiveren. Het is ook een erkenning van het belang van inclusieve betrokkenheid en de cruciale rol van waterschappen in het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen.”

Water Natuurlijk is optimistisch over de positieve impact die deze wet zal hebben op het politieke landschap en de waterschapsbesturen in het bijzonder. Wij staan klaar om deze nieuwe kansen te benutten en onze inzet voor een duurzame en waterrijke toekomst te verdiepen.

Nieuwsbericht op Rijksoverheid: Wet op de politieke partijen voor advies naar de Raad van State

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring