Navigatie overslaan

Officieel Statement van Water Natuurlijk

Water Natuurlijk heeft met aandacht de gebeurtenissen tijdens de recente klimaatmars in Amsterdam gevolgd. Wij begrijpen en delen de bezorgdheid over de klimaatcrisis, die een essentieel onderdeel is van onze missie voor schoon, gezond en voldoende water.

Echter, tijdens dit evenement is een incident voorgevallen waarbij een persoon, gekleed in een Water Natuurlijk jasje, het podium opklom en de microfoon afnam van de spreker. Wij willen benadrukken dat deze actie geheel op persoonlijke titel was en niet de standpunten of methoden van Water Natuurlijk vertegenwoordigt. Hoewel we de passie en urgentie begrijpen waarmee individuen kunnen handelen in situaties die zij als kritisch beschouwen, is het belangrijk om te vermelden dat dergelijke acties niet zijn afgestemd met onze organisatie.

Wij staan voor een respectvolle en constructieve dialoog over klimaatkwesties en moedigen onze leden en sympathisanten aan om hun mening op een vreedzame en respectvolle manier uit te drukken. Het incident tijdens de klimaatmars was een opwelling van één individu, die zich zorgen maakte dat het onderwerp van de klimaatcrisis in een verkeerd daglicht zou worden gesteld.

Water Natuurlijk waardeert de betrokkenheid van onze leden en sympathisanten bij belangrijke klimaatevenementen zoals de klimaatmars. Wij blijven ons inzetten voor onze kernwaarden en doelstellingen en streven naar een positieve bijdrage aan de discussie over klimaatverandering en milieu. Wij geloven dat samenwerking en constructieve dialoog essentieel zijn voor het aanpakken van de uitdagingen waar onze planeet voor staat.

Tot slot, Water Natuurlijk neemt afstand van elke vorm van politieke polarisatie die afleidt van het cruciale onderwerp van klimaatverandering. We blijven ons richten op onze missie voor een duurzame en milieuvriendelijke toekomst.

Lees meer

Meer nieuws

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring