Navigatie overslaan

Verkiezingen 2023

Eens per vier jaar verkiezingen zijn er waterschapsverkiezingen. De volgende waterschapsverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023. Deze verkiezing vindt gelijktijdig plaats met de verkiezingen voor Provinciale Staten. Met de waterschapsverkiezingen worden de nieuwe leden voor de Algemene Besturen van alle 21 waterschappen gekozen.

Het is belangrijk om te stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen. Met jouw stem heb je invloed op het waterbeheer in Nederland. Waterschappen hebben de kerntaak om te zorgen voor veilig, schoon en voldoende water. Er zijn meerdere waterschapspartijen, die behoorlijk van elkaar verschillen; iedere partij kijkt net even anders aan tegen onderwerpen als natuur, landbouw, economie en recreatie. De keus is aan de kiezer.

Water Natuurlijk onderscheidt zich door onze inzet voor natuur, landschap en recreatie. Elke dag weer zetten Water Natuurlijk bestuurders in de regio zich in voor schoon, veilig, gezond en betaalbaar water. Samen werken we aan een betere leefomgeving voor mens en dier. Water Natuurlijk zoekt altijd naar een goede balans vinden tussen veilig, mooi, gezond en betaalbaar water: Tussen natuur en recreatie, tussen ecologie en economie, tussen functioneel en maatschappelijk verantwoord.

De bestuurders van Water Natuurlijk zetten zich binnen de waterschappen in voor de kwaliteit, betaalbaarheid en beleefbaarheid van het water. Doordat we in alle waterschappen vertegenwoordigd zijn, hebben we veel ervaring en expertise opgebouwd. De steunende organisaties en onze actieve leden zorgen voor aanvullende expertise, ideeën, lokale inbreng en breed draagvlak.

Doe je mee?

Er is nog veel te doen! Hierbij kunnen we jouw steun gebruiken.

Ja ik doe mee! Natuurlijk

Meer weten?

Over Water Natuurlijk, de waterschappen of de komende verkiezingen op 15 maart 2023?

Neem contact met ons op

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring