Navigatie overslaan

12 februari: Natuur ontdekken in de Achterhoek!

Op zondag 12 feb. 2023 organiseert Water Natuurlijk een Watercafé met de titel “Natuur ontdekken in de Achterhoek"

Bijeenkomst: 'Natuur ontdekken in de Achterhoek'

13.30-14.30 NatuurlijkBuiten: Toldijk 11, Sinderen.
15.00-16.00 Landgoed Boven-Slinge Stubbelderweg 2B, Varsseveld

Eén van de lange termijndoelen van Water Natuurlijk is het bereiken van een Natuurlijk Veerkrachtig Buitengebied, met een goede bodemstructuur en een gezond bodemleven. dat helpt om verdroging of overlast door hevige buien te voorkomen en zorgt voor biodiversiteit. Dat kan op verschillende manieren. Anna Kemp van NatuurlijkBuiten en Eric Heersink van Landgoed Varsseveld laten zien hoe zij natuurontwikkeling en diversiteit versterken in hun eigen omgeving.

Op zondag 12 feb. 2023 organiseert Water Natuurlijk een zgn. Watercafé met de titel “Natuur ontdekken in de Achterhoek/ Water Natuurlijk-leden nemen “eigen verantwoordelijkheid”. Dat is het motto van de 2 locaties waar zichtbaar wordt dat eigen inzet loont om de biodiversiteit sterk te vergroten.

Anna Kemp van NatuurlijkBuiten leidt om 13.30 uur rond door haar kleurrijke natuurtuin waar in zo’n 10 jaar een grote diversiteit aan dieren en insecten is ontstaan. Zij vertelt over de verbindingen van natuur en diersoorten en hoe je dit in je eigen omgeving kan versterken.

Om 15 uur Aansluitend zijn we welkom bij Eric Heersink op landgoed Boven-Slinge, waar hij vertelt over natuurbeheer en -onderhoud van het landgoed. Ecoloog André Kaminski neem je mee om de verschillende watervogels te ontdekken en laat zien dat dit landgoed een belangrijke schakel geworden is in de Ecologische zone van de Boven-Slinge.

Voor meer informatie over de bijeenkomst én over ons verkiezingsprogramma

https://waternatuurlijk.nl/rij...

Programma:

13.30-14.30 NatuurlijkBuiten: Toldijk 11, Sinderen.

15.00-16.00 Landgoed Boven-Slinge Stubbelderweg 2B, Varsseveld


Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring