Navigatie overslaan

Water Natuurlijk draagt Cora-Yfke Sikkema voor als informateur

Water Natuurlijk Noorderzijlvest heeft als grootste fractie in het nieuw gekozen algemeen bestuur van Waterschap Noorderzijlvest Cora-Yfke Sikkema uit Winschoten gevraagd om als informateur op te treden in de eerste verkenningsfase op weg naar een nieuwe coalitie. Cora-Yfke Sikkema is burgemeester van de gemeente Oldambt. Zij heeft de opdracht aanvaard.

Cora-Yfke Sikkema

Vandaag op 23-03-2023 werd de definitieve uitslag van de verkiezingen bekend gemaakt. Na de bekendmaking zijn alle fracties, gekozen en geborgd, op uitnodiging van onze fractie bijeengekomen op het verdere proces te bespreken.

De informateur heeft de opdracht om te onderzoeken welke partijen bereid zijn om een constructieve samenwerking in een coalitie aan te gaan die op een ruime meerderheid in het algemeen bestuur kan rekenen. Wij zijn blij dat Cora-Yfke de opdracht heeft aanvaard en zien het vervolgproces met veel vertrouwen tegemoet.

Installatie nieuw algemeen bestuur

Het nieuwe algemeen bestuur wordt op woensdagavond 29 maart geïnstalleerd. De AB-vergadering start om 19.30 uur. Tijdens deze vergadering zullen we de handreiking voor het proces vaststellen en ook de uitslag van de verkiezingen duiden. De vergadering is openbaar en ook via de live stream van het waterschap te volgen.

De informateur zal bij de installatie aanwezig zijn.

Elze Reitsema tijdens de startbijeenkomst van de formatie (c) Jan Been/RTV-Noord

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring