Navigatie overslaan

Een rumoerige jachthaven vlakbij een natuurgebied: nee!

Een investeerder heeft een vergunning aangevraagd voor een grote jachthaven in Asselt, bij Roermond. De gemeenteraad van Roermond mag besluiten of deze jachthaven er komt. Als politieke partij die de natuur een stem geeft, zijn we faliekant tegen deze jachthaven. We roepen de Roermondse politiek op om tijdens de raadsvergadering van 25 april de vergunning te weigeren.

Asseltse Plassen zijn een uniek en bijzonder natuurgebied, dat moet zo blijven

In en rondom de Asseltse Plassen leven veel bijzondere dieren. De Omgevingswet geeft regels over flora- en fauna-activiteiten om soorten te beschermen. Een jachthaven werkt verstorend voor bijvoorbeeld broedvogels. Denk dan aan: de ijsvogel, fuut, scholekster en knobbelzwaan. Ook de oeverloper en de visarend, die rust nodig hebben, zullen wegtrekken van de Asseltse Plassen als het drukker wordt op het water. Bijzondere diersoorten die hier waargenomen zijn, verdwijnen eveneens. Denk aan onder andere: de zeearend, roodkeelduiker en ijsduiker.

Extra verkeer ook schadelijk voor de das

Rondom Asselt leeft ook de das. Met de komst van deze jachthaven neemt het verkeer op de smalle toegangswegen naar Asselt toe. De kans dat dassen aangereden worden, neemt daarmee ook toe.

Ook wij zeggen: Maasparc, nee!

Wij zijn een politieke partij in het Waterschap, opgericht om onder andere de natuur een sterke stem te geven. Verschillende natuurorganisaties, zoals Staatsbosbeheer en de Natuur- en Milieufederatie Limburg hebben zich ook al uitgesproken tegen deze plannen. Als partij met hart voor de natuur sluiten wij ons aan bij hen. We roepen de Roermondse politiek daarom op om tegen deze plannen te stemmen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring