Navigatie overslaan

Amber winnares filmwedstrijd

Water Natuurlijk organiseerde dit voorjaar een filmwedstrijd voor de jeugd. Betrokkenheid bij water en waterkwaliteit was het doel. Dat doel is niet bereikt maar er is wel een winnares. Amber, zij heeft een duidelijke boodschap over zwerfvuil in het water. Dat moeten we voorkomen.

Waterbetrokkenheid

Uit onderzoeken komt steevast naar voren dat betrokkenheid bij water in ons land beperkt is. Bescherming tegen overstromingen en overal schoon water, waar je niet ziek van wordt, vinden de meesten doodnormaal. Dat is het niet. Het vraagt grote inspanningen van het waterschap om daar voor te zorgen. De inwoners betalen daarvoor.

Draagvlak en betrokkenheid zijn dan ook belangrijk. Daar moet aan worden gewerkt. Een taak voor de waterschappen. Voor Water Natuurlijk Hollandse Delta reden om een filmwedstrijd over water te organiseren. Met een kort filmpje over water was een mooie prijs te winnen. Een supboard om te kunnen genieten van het vele water in de Hollandse Delta.

Het geringe aantal inzendingen maakte duidelijk dat werken aan betrokkenheid geen overbodige luxe is. Het waterschap werkt voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van haar inwoners. Het belang van dit werk moet grotere bekendheid krijgen vindt Water Natuurlijk Hollandse Delta en zij werkt daar ook actief aan. De wedstrijd was een voorbeeld.

Amber winnares

De winnares kon afgelopen week haar prijs in ontvangst nemen. In het bijzijn van de jury kon ze haar supboard uitpakken. Tewaterlating en proefvaart verliepen probleemloos. Amber kan de komende tijd genieten van het water. Ook dat is belangrijk en moet volgens Water Natuurlijk prioriteit krijgen.

In haar filmpje legt onze winnares een duidelijke boodschap. Ze brengt de grote hoeveelheden zwerfvuil in het water in beeld. Zelfs vogels gebruiken afval om een nest te bouwen. Via de gemalen vindt het afval zijn weg naar de rivieren en de zee en uiteindelijk komt het ook in het voedsel voor dieren en mensen terecht. Voorkom zwerfvuil is haar dringende oproep. Een oproep die Water Natuurlijk van harte ondersteund.

Joost Kievit MSc

VRIEND WORDEN!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring