Navigatie overslaan

Verkiezingsbijeenkomst KIJK!!! in het teken van water

Op dinsdag 28 februari was de verkiezingsbijeenkomst van KIJK!!! in Meerssen in het teken van Water. Ons dagelijks bestuurslid Arnold Jansen was als spreker daarbij aanwezig namens Water Natuurlijk Limburg. Hij ging samen met Wethouder Vanessa de Rond, lijsttrekker Thea Jetten van GroenLinks en Hettie Meertens van stichting Natuurkracht.org (en stichting Ark Natuurontwikkeling) in gesprek over de toekomst van waterbeheer onder leiding van onze kandidaat #29 Lianne Harmsen.

Zij poneerden daarbij de volgende vier stellingen:

  1. Stelling Vanessa de Rond: Door klimaatverandering wordt het steeds moeilijker om inwoners te beschermen tegen wateroverlast. De mogelijkheid om maatregelen te treffen zijn begrensd. Daarom moeten mensen ook zelf hun verantwoordelijkheid nemen om zich te beschermen tegen wateroverlast.
  2. Stelling Hettie Meertens: Mens en Natuur omarmen elkaar voor waterveiligheid en waterzekerheid in Limburg.
  3. Stelling Thea Jetten: Genoeg water is een opgave voor ons allemaal en die opgave wordt alleen maar groter.
  4. Stelling Arnold Jansen: Schoon en voldoende water is alleen een verantwoordelijkheid van de overheid en drinkwaterbedrijven.

Die stellingen waren voer voor een levendig en zeer inhoudelijk debat over onder andere de bijdrage die de natuur kan leveren bij de aanpak van hevige regenval maar ook juist bij het tegengaan van extreme droogte; de zorgen rond de matige waterkwaliteit in Limburg en de ruimtelijke keuzes die ten gunste van het water gemaakt moeten worden. Natuurlijk was er aandacht voor de hevige regenval met hoogwater als gevolg die Meerssen teisterde in juli 2021 en wat het waterschap en de inwoners kunnen doen om herhaling te voorkomen.

Naast de forumleden waren vanuit Water Natuurlijk Iris Erkens, Gerard IJff en Torben Mulder aanwezig. Ook waren er diverse actieve leden aanwezig die op onze kandidatenlijst staan dan wel op die voor provinciale staten. Aldaar hebben we nog eens en public kunnen toelichten dat een stem op Water Natuurlijk, een stem is voor een groenere, progessievere aanpak van de huidige uitdagingen voor waterbeheer, hetgeen kon rekenen op applaus uit de zaal.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring