Vragen over schadelijke cumulatieve effecten van bestrijdingsmiddelen in het water
In aanvulling op vragen die de fractie AWP hierover op 21 oktober heeft gesteld, stelde de fractie van Water NATUURlijk enkele nieuwe vragen
Afgelopen november overleed Chris Bartels, 6 jaar lang namens de natuurbeheerders in Limburg AB-lid in het bestuur van het Waterschap Peel en Maasvallei en betrokken bij de oprichting van Water Natuurlijk Limburg.
Chris, een gepromoveerd chemicus en voormalig medewerker van het ziekenhuis in Venlo, ontpopte zich in de jaren 90 tot een bevlogen pleitbezorger voor natuur en milieu in Limburg. Hij werd actief bij Werkgroep Behoud de Peel en groeide daar al snel uit tot voorzitter. Zijn inzet en expertise trokken de aandacht, waarna hij voorzitter werd van de Milieufederatie Limburg.
Zijn specialisatie in landbouw en stikstofproblematiek bleek van grote waarde. Samen met Wim van Opbergen legde Chris het fundament voor de stikstofuitspraak van de Raad van State in 2019, een mijlpaal in de strijd voor natuurbehoud. Zijn aanpak en vastberadenheid blijven een inspiratie voor velen.
Hans Heijnen, voormalig directeur van NMF Limburg vertelt over de warme herinneringen aan Chris die hij koestert: βIn 2002 had ik het voorrecht om door hem aangenomen te worden als directeur van de Milieufederatie. Chris was niet alleen deskundig en gedreven, maar ook een aimabele persoonlijkheid. Wij zullen Chris missen, maar zijn erfenis leeft voort in ons werk en onze gezamenlijke inzet voor een duurzaam Limburg.β
Het bestuur van Water Natuurlijk sluit zich van harte aan bij de woorden van Hans Heijnen.
Nb: Zie tevens het In Memoriam op de website van de NMFL; het bovenstaande is daar voor een belangrijk deel op gebaseerd.
In aanvulling op vragen die de fractie AWP hierover op 21 oktober heeft gesteld, stelde de fractie van Water NATUURlijk enkele nieuwe vragen
Naar aanleiding van een artikel op 6 december 2024 in dagblad de Limburger stelde de fractie van Water NATUURlijk vragen over de buitengewoon trage voortgang rond de Limburgse grondbank.
In de hiernavolgende 2 artikelen gaan de auteurs in op de huidige stand van zaken en de vooruitzichten voor 37 Limburgse beken als gevolg van de uitvoering van de Europese KaderRichtlijn Water sinds 2000. Voor deze beken geldt de verplichting om de chemische en ecologische kwaliteit in 2027 op orde te hebben.
Geef de Natuur een stem!
Kiezers bedankt voor jullie stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen op 15 maart 2023. Nu is het tijd om de volgende stap te nemen. Word lid!
MeedoenDeze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring