Navigatie overslaan

Grote zorgen over vervuiling en natuur Venray

De Venrayse bevolking maakt zich al jaren zorgen over verontreiniging en de stand van de natuur rondom het Loobeekdal en Venrays Broek. Daar moeten snel maatregelen genomen worden. Water NATUURlijk stelt daarom nu vragen aan het Dagelijks Bestuur van Waterschap Limburg.

Waar wordt vervuild water afgevoerd?

Commissielid Sjef Tielen: “Het waterschap heeft beloofd maatregelen te nemen, om vervuiling van het (grond)water in de omgeving te voorkomen. Zij stelden het water af te voeren via de Venrayse Endepoel. De Endepoel is echter gedempt. Het vervuilde water rondom de oude vuilstort ‘Venrays Broek’ kan hier nu niet meer naar afgevoerd worden. We maken ons daarom grote zorgen over de vervuiling van het (grond)water en de natuur in deze omgeving. We vragen dus nu aan het waterschap of ze de beloofde maatregelen ook waar hebben gemaakt.”

Is het Loobeekdal al hersteld na illegale werkzaamheden?

Ook voelt Water NATUURlijk het waterschap aan de tand over het herstel van de grond en de natuur ten westen van de Loobeek in Merselo. In september 2022 zijn daar werkzaamheden uitgevoerd zonder vergunning. Deze natuur moet hersteld worden, zodat er weer een kruiden- en faunarijk grasland terugkomt.

Zijn alle andere werkzaamheden rondom het Loobeekdal goed afgerond?

In 2018 zijn de werkzaamheden in het Loobeekdal gestart. De vraag is of deze werkzaamheden volgens afspraak zijn uitgevoerd. Ook is Tielen benieuwd naar de effecten op het (grond)water rondom de Loobeek.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring