Navigatie overslaan

Supboard winnen!?

Water in beeld

Water Natuurlijk Hollandse Delta wil een beeld van de waterkwaliteit. Door de ogen van de jeugd. Nederland is een waterland, maar met het zogenaamde waterbewustzijn is het slecht gesteld. Water Natuurlijk werkt hieraan door het belang van water voortdurend onder de aandacht te brengen. Nu met een filmwedstrijd voor de jeugd.

Waterland

Leven met het water heeft ons land en zijn bewoners gevormd. Dat geldt zeker voor de Hollandse Delta. Overal in het landschap zijn de sporen hiervan zichtbaar. Rivieren, dijken, polders en sloten zijn beeldbepalend. We worden dus voortdurend met onze neus op de feiten gedrukt. Toch zijn heel veel mensen niet doordrongen van het belang van water.

Er is veel onderzoek gedaan naar dit zogenaamde waterbewustzijn en dat is laag. Schoon kraanwater is vanzelfsprekend. Droge voeten is normaal terwijl we wel onder zeeniveau wonen. Overstroming lijkt uitgesloten en veiligheid is boven alle twijfel verheven. De realiteit is toch anders.

Realiteit onder ogen zien

Watervervuiling met de plastic soep als dramatisch hoogtepunt. Verdroging waardoor het telen van voedsel een probleem wordt. Wateroverlast neemt toe door klimaatverandering. Zeespiegelstijging met gevolgen voor de veiligheid. Gifstoffen in drinkwaterbronnen. Allemaal problemen waarmee we dagelijks worden geconfronteerd.

Uitdagingen waar ook Water Natuurlijk Hollandse Delta voor staat. We werken daaraan met respect voor mens en natuur. Draagvlak onder de bewoners en betrokkenheid bij water is dan noodzakelijk. Het water bewustzijn moet groeien en voor Water Natuurlijk is de jeugd hierin de spil.

Filmwedstrijd

Met een filmwedstrijd wil Water Natuurlijk in waterschap Hollandse Delta inzicht krijgen in wat de jeugd vindt van ons water. Ze ook aan het denken zetten en hun ouders erbij betrekken. We vragen jongeren van 8 tot 16 jaar die wonen in de Hollandse Delta hun beeld van water te filmen.

De filmpjes, van maximaal 1 minuut, worden beoordeeld door een jury van leeftijdsgenoten. De winnaar krijgt een supboard. Een mooie prijs die garant staat voor veel waterplezier.

Voor meer informatie zie de spelregels.

Joost Kievit MSc

C Ontwerp Arne van der Ree

Wil je de poster in een hogere resolutie. Laat het ons weten.

VRIEND WORDEN!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring