Navigatie overslaan

Even voorstellen kandidaat nr 2 Wim van de Griendt

Een waterschap investeert voor de toekomst, aangezien rioolwaterzuiveringen, beken en rivieren vele jaren aan het werk zijn. Wat we nu doen, maakt verschil voor de generaties die na ons komen. Ik vind het belangrijk dat dit duurzame, groene, natuurinclusieve investeringen zijn.

Wim van de Griendt

Leeftijd: 45
Woonplaats: Hengelo (Ov)

Waarom kandidaat: Een waterschap investeert voor de toekomst, aangezien rioolwaterzuiveringen, beken en rivieren vele jaren aan het werk zijn. Wat we nu doen, maakt verschil voor de generaties die na ons komen. Ik vind het belangrijk dat dit duurzame, groene, natuurinclusieve investeringen zijn. Het vooruitschuiven van moeilijke keuzes is niet de oplossing voor stikstof, waterkwaliteit, droogte en het klimaat. We moeten samen stappen vooruit zetten. Ik wil zorgen dat het waterschap hierin verantwoordelijkheid neemt.

Waarom Water Natuurlijk: Water Natuurlijk geeft stem aan natuur en groen. Dat is niet vanzelfsprekend in het waterschap. Het is Water Natuurlijk gelukt om de koers van het waterschap te vergroenen. Biodiversiteit en duurzaamheid zijn naast het waterbeleid komen te staan. Water Natuurlijk zet zich in voor een gezonde leefomgeving voor iedereen. Dit is wat ik belangrijk vind, waar ik graag mijn tijd en energie voor inzet.

Persoonlijk: Ik werk bij provincie Overijssel aan overheidsbedrijven, fondsen, financiering en het vormgeven van samenwerking. Deze kennis kan ik goed gebruiken in het waterschap. Daarnaast ben ik al sinds mijn 8ste lid van Scouting Nederland. Jongeren en vrijwilligers ondersteunen in hun ontwikkeling door het bieden van uitdagende activiteiten, dat vind ik ontzettend leuk om te doen.

Favoriete plek in het Vechtstromen gebied: In het gebiedsprogramma Ruimte voor de Vecht heb ik gewerkt aan het natuurlijker maken van de Vecht. Daaruit is mijn liefde voor de rivier en haar mooie plekjes gegroeid. In mijn eigen buurt mag ik graag genieten van het Kristalbad tussen Hengelo en Enschede. Het gebied laat zien dat je kunt genieten van waterberging, nieuwe natuur en schoon maken van afvalwater.

Ik woon dicht bij het volgende watersysteem: De Vossenbeltleiding en het Beekpark in de wijk Slangenbeek in Hengelo.

Geniet het meest van Water en Groen door: Wandelen. Voor mij een mooie manier om tot rust te komen. Het liefst met een rugzak op en water, lekkers en een brandertje mee. Zodat je langs de waterkant, op een bankje of in het zonnetje, lekker een eitje kunt bakken, koffie kunt maken en van het uitzicht kunt genieten.

Oproep: Groen moet je doen en elke stem telt! Kijk naar de toekomst en stem (ook) voor de toekomstige bewoners van ons land: voor onze kinderen en kleinkinderen. Zij hebben uw steun nodig, want ze mogen zelf nog niet stemmen.
Maak 15 maart de groenste partij van waterschap Vechtstromen ook weer de grootste. Stem Water Natuurlijk, lijst 1!

Kristalbad
Beekpark
Wim met Suus bij de Vossebeltleiding

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring