Navigatie overslaan

Even voorstellen kandidaat nr 3 Rein Jonkhans

Het huidige landgebruik past niet goed bij het gewenste natuurlijke grondwaterpeil.

Rein Jonkhans

Leeftijd: 62
Woonplaats: Heemse (Hardenberg)

Waarom kandidaat: Ik wil me graag inzetten voor Water Natuurlijk omdat er grote veranderingen plaats gaan vinden op het platteland waarbij het vasthouden van water een grote rol speelt. De komende jaren komt het er op aan om daar de natuur een volwaardige plek te blijven geven. Want nog steeds is de waterkwaliteit onvoldoende in het werkgebied van Vechtstromen. Het huidige landgebruik past niet goed bij het gewenste natuurlijke grondwaterpeil. Mede hierdoor is de biodiversiteit achteruit gehold. Dat kan veel beter en daarom wil ik mijn ervaring en kennis inzetten voor de toekomst van dit prachtige gebied.

Waarom Water Natuurlijk: Water Natuurlijk is de enige waterschapspartij die zie écht sterk maakt voor een volwaardige plek voor de natuur in het waterbeheer. Een gezonde natuur draagt bij aan de waterkwaliteit. Bovendien is een goede waterkwaliteit voorwaarde voor het floreren van natuur en mens.

Persoonlijk: Ik werk bij de provincie Overijssel als beleidsmedewerker in het ruimtelijk domein. Daarnaast ben ik bestuurslid van de lokale energie coöperatie “Energiek Hardenberg”.
In mijn vrije tijd mag ik graag lezen, wandelen, fietsen, bier brouwen en lummelen.

Favoriete plek in het Vechtstromen gebied: Bruggetje over de Radewijkerbeek waar ik vroeger ging vissen, zwemmen en mijmeren én het Vechtdalpark in Hardenberg.

Ik woon dicht bij het volgende watersysteem: De Vecht

Geniet het meest van Water en Groen door: Aan de waterkant om te pauzeren tijdens een fiets – of wandeltochtje door het Vechtdal.

Oproep: Voor droge voeten in een natuurlijke omgeving!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring