Navigatie overslaan

Even voorstellen kandidaat nr 5 Willem-Jan Velderman

Groen, gezond, genieten en gezamenlijk spreken mij erg aan. Water Natuurlijk wil naar voren.

Willem-Jan Velderman

Leeftijd: 28
Woonplaats: Hengelo

Waarom kandidaat: Hoe heter, hoe concreter. We merken allemaal de gevolgen van klimaatverandering. Veel water in één keer of lange tijden van droogte en hitte. Binnen het Waterschap kunnen we samen belangrijke keuzes maken voor ons gebied. Dat raakt ook ons allemaal. Tegelijkertijd zijn deze keuzes ook soms ingewikkeld en technisch. Ik vind het daarom van belang dat we deze keuzes beter kunnen gaan begrijpen. En daardoor allemaal beter kunnen meepraten en meedoen. Vergroenen en verblauwen kan door samenwerking makkelijker en daarom hebben we iedereen nodig. Dat kan al van klein in je eigen buurt, tuin of balkon. Tot groot in het Kristalbad tussen Hengelo en Enschede (spoor/F35).

Waarom Water Natuurlijk: Groen, gezond, genieten en gezamenlijk spreken mij erg aan. Water Natuurlijk wil naar voren.
Educatie en samenwerking zijn daarin erg belangrijk om zelf zuinig en veilig om te gaan met water. Maar ook om er juist van te blijven genieten.

Persoonlijk: Ik werk voor de gemeente Berkelland in de Achterhoek als adviseur voor wonen en zorg-vraagstukken. Daarnaast probeer ik door middel van podcasting bestuurders, jongeren en breed geïnteresseerden elkaar te leren kennen.
Als vrijwilliger ben ik bestuurslid bij de Twentse Noabers, een corporatie van Twentse burgerinitiatieven. In m'n vrije tijd ben ik graag buiten. In de tuin, op de voetbaltribune of op pad binnen het hele Vechtstromengebied, de Achterhoek en over de grens in Duitsland (Euregio).

Favoriete plek in het Vechtstromen gebied: De Doorbraak tussen Bornerbroek, Tusveld, Zenderen en Almelo.
Op de mountainbike of racefiets probeer ik steeds nieuwe plekken te zien. Van de Regge in o.a. de Hof van Twente, De Dinkel in Noordoost Twente tot de Engbertsdijksvenen (Twenterand) en het Bargerveen in Drenthe. En uiteraard de Vecht.

Ik woon dicht bij het volgende watersysteem: De Hasselerbeek in Hasselo. Dit beekje loopt langs stad en platteland en stroomt van Oldenzaal en Deurningen naar Hengelo.

Geniet het meest van Water en Groen door: Op fietse! Wandelend en fotograferend.

Oproep: Kijk hoe je zelf kunt bijdragen aan het vergroenen en verblauwen van je eigen omgeving.
Stemmen voor het waterschap helpt daarbij want uiteindelijk moeten we het samen doen!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring