Navigatie overslaan

De Groene Waaier moest de wisseltrofee weer afstaan, de eer blijft hen toekomen

Vanuit Water Natuurlijk zijn Wim van de Griendt, Willem-Jan Velderman en Diele Biemold op bezoek geweest bij Wim Oltwater, voorzitter van de Groene Waaier. Zij kwamen langs om de wisseltrofee van het Compliment op te halen.

De Groene Waaier had het compliment ontvangen vanwege hun inzet en samenwerking met natuurorganisaties, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Lankheet. De Groene Waaier stimuleert de natuur, het natuurlijk landschap en toerisme binnen de gemeente Haaksbergen en betrekt de jeugd (educatie), kunst en bedrijven bij de natuur.

Op dit moment zijn ze druk bezig met het ontwikkelen van een natuurbelevingskaart voor de gemeente Haaksbergen.
De wisseltrofee is opgehaald, de oorkonde staat nog steeds bij de "Wakel" in het Buurserzand van Natuurmomenten. Een van de drie onderdelen van de "Groene Waaier".
Water Natuurlijk Vechtstromen deelt eens per twee jaar op 1 maart in het kader van Nationale complimentendag een drietal compliment uit aan een persoon of organisatie. Water Natuurlijk laat dit compliment vergezeld gaan van een oorkonde en een wisselkunstwerk: een prachtig keramiek beeld dat de natuur en het water symboliseert. Dit beeld is gemaakt door kunstenaar Myrte van Dijk uit Emmen.
Hiermee wil Water Natuurlijk Vechtstromen aandacht en waardering schenken aan een onderscheidend burgerinitiatief op het gebied van duurzaam natuur- en waterbeheer.
Komende woensdag 1 maart 2023 is het al weer zo ver. Dan reiken we opnieuw onze complimenten uit. Ben je benieuwd aan wie? Volg onze sociale media om als eerste te weten wie de nieuwe winnaars zijn.

Lees hier meer...

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring