Navigatie overslaan

Veel lof voor Herman Stevens en de KNNV

De KNNV, de vereniging voor veldbiologie, is beheerder van een faunapassage nabij De Pollen in de gemeente Twenterand. Dit ligt aan de rand van het Natura2000 gebied Engbertsdijksvenen.

De faunapassage geeft de kleine dieren, vooral kikkers, padden en salamanders een veilige oversteek van de grote weg naar de lager gelegen omgeving. Daarvoor werden elk voorjaar met tientallen geplaatste emmers de dieren opgevangen en overgezet.

De werkgroep Padden- en kikkeropvang wordt aangevoerd door Herman Stevens de belangrijkste trekker van dit initiatief. Hij ontving op 1 maart 2021 het Compliment uit handen van Water Natuurlijk Vechtstromen voor zijn tomeloze inzet. Diele Biemold heeft de wisseltrofee weer terug ontvangen van Herman. Dit gebeurde bij de faunapassage met een uitgebreide rondleiding op locatie. Ze kregen nog gezelschap van Kees Jan Westra de boswachter. En hebben uitgebreid met elkaar gesproken over het het herstel van het veen en vooral het omringende watersysteem. Een boeiend initiatief dat alle lof verdient.

Lees hier meer!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring