Navigatie overslaan

Even voorstellen kandidaat nr 8 Henk Veenstra

Ik wil graag dat mijn kinderen ook nog van de natuur kunnen genieten.

Sallandse Heuvelrug

Henk Veenstra

Leeftijd: 60
Woonplaats: Nijverdal

Waarom kandidaat: In de politiek merk ik vaak dat zaken op korte termijn belangrijk zijn. Bij een waterschap heb ik het gevoel dat men op langere termijn nadenkt over hoe bepaalde zaken geregeld moeten worden. Waarbij sterk rekening wordt gehouden met tegenstrijdige belangen, ik zou graag zien dat boeren en burgers meer op een lijn komen en inzien dat het op de wijze waarop het nu gaat niet verder kan gaan. In het programma van Water Natuurlijk zie ik dat zij haar naam eer aan doet. Eigenlijk moeten we zien met zo weinig mogelijk ingrepen het water zijn gang kunnen laten gaan.

Waarom Water Natuurlijk: Water Natuurlijk is voor mij een partij met mensen, die ik tijdens de ProDemos training georganiseerd door het Waterschap, heb ontmoet. Ik bespeurde daar een sfeer waar ik me bij thuis voelde. Water Natuurlijk is begaan met de natuur. Maar is zich er ook bewust van dat het gaat om samenwerken, je hebt anderen nodig om verder te komen. Alleen maar ja of nee daar kom je er niet mee. Ik woon midden in de natuur. Ik zie voorbeelden waar het goed gaat en waar fout. Ik wil graag dat mijn kinderen er ook nog van kunnen genieten.

Persoonlijk: Ik heb een aquarium en ben al jarenlang keurmeester van de Nederlandse Bond Aquaterra. Daar komt mijn interesse in water vandaan. Zijn de voorwaarden niet goed dat sterft alles. Ik werk met vluchtelingen bij Stichting de Welle.

Favoriete plek in het Vechtstromen gebied: Ik woon er midden in met vlak naast de deur de Zunasche Heide. Een plek die een paar jaar geleden vernieuwd is en waar nu ineens de fraaiste vogelsoorten vertoeven.

Ik woon dicht bij het volgende watersysteem: De Sallandse Heuvelrug waar ik de schaapskudde op de foto regelmatig tegenkom. Ik geniet van de natuur in mijn achtertuin waar ik de rupsen van de koninginnepage en andere dieren vind.

Geniet het meest van Water en Groen door: Er in te wonen, te wandelen, te genieten.

Oproep: Veel mensen beseffen niet hoe belangrijk het Waterschap is. Gelukkig begint er een kentering te komen. Door de droge zomers en natte winters beginnen mensen zich te beseffen dat we zo niet door kunnen gaan.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring