Navigatie overslaan

Compliment voor Stichting Natuuractiviteitencentrum De Koppel

Een bijzonder compliment aan Stichting natuuractiviteitencentrum De Koppel voor de verbindende factor tussen natuur, water en burgers. Al meer dan 20 jaar stimuleert de stichting met activiteiten en educatie de natuurbewustwording.

Foto: Bram Olde Wieverink

Deze markante plek langs de Vecht vervult vele functies ter bevordering van het behoud en bevordering van flora en fauna in de gemeente Hardenberg. Het doordachte gebouw met sedumdak is in alles een voorbeeld, zowel de achitectuur zelf als de invulling van activiteiten. Zo zijn er exposities, cursussen en beleefactiviteiten voor groepen en individuen, inwoners en recreanten, kinderen en volwassenen. De Koppel is stevig geworteld als kenniscentrum voor deskundigen en geïnteresseerden en werken zij samen met natuurorganisaties, overheden en andere initiatieven om hun doelstellingen te realiseren en verder te verspreiden.

Water Natuurlijk Vechtstromen deelt eens per twee jaar op Nationale complimentendag een compliment uit aan een persoon of organisatie. Hiermee wil Water Natuurlijk Vechtstromen aandacht en waardering schenken aan een onderscheidend burgerinitiatief op het gebied van duurzaam natuur- en waterbeheer.

Water Natuurlijk laat dit compliment vergezeld gaan van een oorkonde en een wisselkunstwerk: een prachtig keramiek beeld dat de natuur en het water symboliseert. Dit beeld is gemaakt door kunstenares Myrte van Dijk uit Emmen

Het kunstwerk toont een blauwgroene libel die de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur in en om ons water symboliseert. Zoekend, elegant en kritisch verkent de libel onze wateren zoals ook Water Natuurlijk dat doet en wil blijven doen.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring