Navigatie overslaan

Even voorstellen kandidaat nr 4 Myrte van Dijk

Alleen in een juist evenwicht kan iedereen floreren.

Bargerveen

Myrte van Dijk

Leeftijd: 46
Woonplaats: Emmen

Waarom kandidaat: Graag wil ik mijn steentje of druppeltje bijdragen aan een gezondere en schonere leefomgeving voor nu en vooral voor de toekomstige generaties. Door het intensieve gebruik van ons land en water in het dichtbevolkte Nederland, is het een uitdaging om dat schoon en gezond te houden. In een democratie is de middenweg het meest succesvol en ook daarmee is veel te bereiken. Vanuit mijn achtergrond en ervaringen wil en kan ik daar een goede bijdrage aan leveren in het algemeen bestuur.

Waarom Water Natuurlijk: Het gedachtegoed van Water Natuurlijk sluit volledig aan bij mijn manier van denken. Daarin staat een natuurlijke gezonde leefomgeving centraal. We moeten ons allemaal inzetten om die omgeving schoner te krijgen ter behoud van een goede toekomst voor mens, dier en plant. Ik zie dan ook graag dat we samen werken om problemen op te lossen. Alleen in een juist evenwicht kan iedereen floreren.

Persoonlijk: In mijn dagelijks werk ben ik beeldend kunstenaar, waarbij ik werk met klei, steen, hout en andere materialen. Ook geef ik regelmatig workshops aan volwassenen, kinderen en bedrijven. Vogel-Vrij is een belangrijk en veel omvattend kunstproject. Dit project is geïnspireerd op mens en natuur. Hierin wil ik mensen zich laten realiseren dat we elkaar en onszelf de vrijheid moeten gunnen, om onze eigen weg te vinden in de samenleving door respect te hebben voor elkaars verschillen en oog te hebben voor de overeenkomsten.

Favoriete plek in het Vechtstromen gebied: Het Bargerveen, bij het dorp Weiteveen, geeft mij rust en inspiratie. Hier kun je stilte ervaren en ook de grootsheid van de natuur. Het vertrek van de duizenden ganzen bij zonsopkomst heeft mijn Vogel-Vrij project verder geïnspireerd.

Ik woon dicht bij het volgende watersysteem: Verschillende systemen rondom Emmen, zoals het Geeserstroom gebied, de Aelderstroom, en vlakbij het Oranjekanaal.

Geniet het meest van Water en Groen door: Te wandelen en fietsen in de natuur en te werken aan meer biodiversiteit in eigen tuin.

Oproep: Belangrijk in waterschap Vechtstromen is dat Drenthe is vertegenwoordigd in het algemeen bestuur! Omdat het grootste deel van het gebied in Overijssel ligt en ook het Waterschapshuis in Almelo staat, komen de meeste kandidaten uit die provincie. Ik pleit voor meer zichtbaarheid van Drenthe in het bestuur en daarmee voor meer zichtbaarheid van het waterschap in Drenthe!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring