Navigatie overslaan

Geslaagd watercafé in Wageningen

Het watercafé met een inspirerend betoog over drinkbare rivieren en een krachtige samenvatting van 'Only Planet, Klimaatgids voor de 21e eeuw' voorafgegaan door een pitch tegen de 'ENKA-smeerpijp' werd goed bezocht.

Het door Duurzaam Wageningen en Water Natuurlijk georganiseerde Watercafé in het Wageningse 'Thuis' op woensdagavond 1 maart werd goed bezocht.

Li An Phoa hield een inspirerend betoog over haar missie dat rivieren weer schoon en drinkbaar moeten worden. Met wandelingen langs rivieren vraagt ze aandacht voor de vervuiling. In 2022 schreef ze met Maarten van der Schaaf een boek over haar ervaringen. Ondertussen heeft ze ook veel politici en andere bestuurders van haar streven kunnen overtuigen.

Tim van Hattum presenteerde een krachtige samenvatting van zijn boek 'Only Planet, Klimaatgids voor de 21ste eeuw' Hij onderscheidt zeven goed begaanbare, natuurlijke routes naar een hoopvolle toekomst.

Beide verhalen werden voorafgegaan door een pitch van Joost Reijnen namens de indieners van de petitie tegen de zogenoemde ENKA-smeerpijp. Hij deed een oproep om het op te pompen vervuilde water van de voormalige ENKA-fabriek niet via een pijp ongezuiverd op de Nederrijn te lozen en wees op diverse mogelijke zuiveringstechnieken.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring