Navigatie overslaan

Gebiedsschouw Algemeen Bestuur

Op 14 september namen we als fractie deel aan een uiterst interessante gebiedsschouw (excursie) die door het waterschap voor de AB- en commissieleden was georganiseerd.

Bezoek Waterfront Harderwijk

In Harderwijk bezochten we 's ochtends het Waterfront. Harderwijk realiseert langs de Randmeerkust 1.900 woningen, een nieuwe jachthaven, een passantenhaven, een stadsstrand en een boulevard. Duurzaamheid, circulariteit en biodiversiteit staan daarbij hoog in het vaandel. Ons waterschap is nauw betrokken bij de ontwikkeling van het Waterfront. Daarbij spelen de uitgangspunten van onze Blauwe Omgevingsvisie (BOVI2050) een belangrijke rol.

Waterfront in Harderwijk

Bezoek Brummenaer

In de middag brachten we een bezoek aan de Brummenaer. In verband met ‘’Ruimte voor de Rivier’’ moest de familie Breukink hun bedrijf bij Cortenoever aan de IJssel verplaatsen. Op 400 meter van de oude locatie bouwden ze een prachtig nieuw bedrijf met een stal voor 180 melkkoeien. Daar hebben ze nu een prachtig en natuurinclusief boerenbedrijf. Jan Willem Breukink noemt zichzelf een ‘gangbare regeneratieve boer’. Water en bodem sturend is hier het leidende principe en Engels raaigras heeft plaatsgemaakt voor kruidenrijk grasland.

De Brummenaer is een aanrader voor iedereen, maar zeker voor aanhangers van Water Natuurlijk.

Boerderij de Brumenaer, Brummen

Lees meer

Meer nieuws

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring