
Kwijtscheldingsregeling verruimd
Heeft u een inkomen op bijstandsniveau of lager en geen vermogen, dan kunt u kwijtschelding aanvragen. En vanaf 1 januari 2022 kan dat ook als zelfstandig ondernemer zonder personeel.
Inwoners, bedrijven en organisaties betalen mee aan de taken van het hoogheemraadschap door de waterschapsbelasting. De Regionale Belasting Groep (RBG) heft en int deze belastingen voor het hoogheemraadschap. Voor inwoners die de aanslag niet kunnen betalen heeft het hoogheemraadschap de kwijtscheldingsregeling vastgesteld.
Op basis van deze regeling kan een inwoner kwijtschelding vragen voor de watersysteemheffing en de wegenheffing. Zzp’ers evenals bedrijven konden sinds de invoering geen gebruik maken van deze regeling. Een Rotterdamse ondernemer heeft hier vervolgens aandacht voor gevraagd tijdens het inspreken op de verenigde vergadering van het hoogheemraadschap.
Water Natuurlijk vindt het erg belangrijk dat wanneer een inwoner financieel niet in staat is om aan zijn of haar verplichtingen te voldoen dat daar mogelijkheden voor worden gecreëerd. Maatwerk of eventueel kwijtschelding.
Het hoogheemraadschap heeft gekeken naar de situatie van zelfstandigen. Zelfstandigen die (tijdelijk) in financiële problemen zitten, kunnen in bepaalde gevallen een beroep doen op het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (uitkering voor zzp’ers). En om verdere armoedeval van de zelfstandigen die een uitkering ontvangen op basis van dit besluit te voorkomen, heeft het algemeen bestuur unaniem ingestemd om kwijtschelding voor deze groep mogelijk te maken.
Kunt u de belastingaanslag niet (op tijd) betalen?
Lees hier wat u kunt doen: Niet op tijd kunnen betalen van de belastingaanslag
Wilt u weten of u in aanmerking komt voor kwijtschelding?
Bekijk de voorwaarden op de website van de RBG
Meer info: Marvin Biljoen (m.biljoen@hhsk.nl)