Navigatie overslaan

Eerste blogbericht van de kersverse fractievoorzitter

Sinds afgelopen week ben ik de nieuwe fractievoorzitter van Water Natuurlijk Hollandse Delta.

Een pijlsnelle promotie: ik ben van 'geïnteresseerd' naar 'cursist', via 'verkiesbaar' naar 'lid Algemeen bestuur' hier terecht gekomen, in ongeveer anderhalf jaar.

Hoe word je ‘ineens’ fractievoorzitter? We hebben als Water Natuurlijk de afgelopen verkiezing 2 zetels gehaald in het Algemeen bestuur van het waterschap. Anne Mollema (onze lijsttrekker) en ik, de nummer twee, zijn het Waterschapshuis te Ridderkerk ingetrokken om er -minimaal- de komende 4 jaar niet meer te vertrekken!

Na het ‘inrichten’ van het Algemeen bestuur moesten de heemraden worden gekozen (vijf stuks, plus een Dijkgraaf = het Dagelijks bestuur). Mijn collega Anne was al vanaf het begin een kans hebbende kandidaat… en afgelopen woensdag werd hij inderdaad verkozen tot Heemraad.

Ik kan niet blijer zijn voor onze partij: iemand in het dagelijks bestuur! Dat moet gaan helpen met onze groenblauwe opdracht verder brengen. Voor mezelf: wordt het wat eenzaam in het Algemeen bestuur nu ik mijn sparringpartner, collega, coach maar vooral vriend naast mij aan tafel kwijt ben. Gelukkig blijft hij in de buurt: bij de vergaderingen van het waterschap zit hij alleen aan een andere tafel. Ik verwacht dat we de afstand meer dan goed kunnen overbruggen!

Nu ben ik druk met mijn draai vinden en nadenken over hoe ik invulling wil geven aan mijn nieuwe rol. Het allerbelangrijkste: ik heb er zin in de komende jaren mee te bouwen aan de transitie van het waterschap en de boodschap van Water Natuurlijk luid en duidelijk te verkondigen. Via deze weg houd ik jullie op de hoogte van mijn ervaringen in het waterschap.

Konnie Wilkens

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring