Navigatie overslaan

Regiobestuurslid Astrid Weij naar het landelijk bestuur

Ons regiobestuurslid van het eerste uur Astrid Weij werd tijdens de landelijke op 10 juni gekozen in het landelijk bestuur van Water Natuurlijk. "Heel jammer voor ons, maar fijn voor Water Natuurlijk" was de reactie van Els Otterman en de rest van de fractie. Astrid was een onder meer tijdens de afgelopen campagne tegelijkertijd een rots in de branding, een oliemannetje en een manusje van alles. Wij wensen Astrid succes en veel plezier in het landelijk bestuur. Hieronder neemt zij in haar eigen woorden afscheid.

Zoals onze secretaris van de fractie in zijn bericht van 1 juli aan ons schrijft 'de nieuwe fractie (heeft) gewerkt aan een nieuwe coalitie. Die coalitie-onderhandelingen hebben geleid tot een coalitie-akkoord ‘Waterverbinding’ en de aanstelling van een nieuw Dagelijks Bestuur, waar Els Otterman namens Water Natuurlijk aan deelneemt. Nu het nieuwe Dagelijks Bestuur is geïnstalleerd en het coalitie-akkoord er ligt, breekt de periode van het reguliere bestuurswerk aan.'

Dan is dit ook een passend moment voor mij om het regiobestuur van Water Natuurlijk HDSR te verlaten. Passend omdat we een nieuwe fase in gaan en passend bij mijn uitgangspunt toen ik afgelopen januari mijn belangstelling kenbaar maakte om mij te kandideren voor het landelijk bestuur van Water Natuurlijk. Ik heb toen gezegd eventueel te willen toetreden 'tot na de verkiezingen'. Afgelopen 10 juni tijdens de algemene ledenvergadering hebben de leden ingestemd met mijn kandidatuur (waarvoor ook dank aan jullie).

Mijn tijd in de regiobestuur was leerzaam, nuttig en aangenaam. Leerzaam, gezien de opbouw van het regiobestuur waar we aan hebben gewerkt en de voorbereiding van de verkiezingen. Nuttig, gezien het resultaat die is conform onze ambitie 'de grootste' en aangenaam, omdat het ook leuk was en is samen met de fractie, collega regiobestuurders en jullie. Daarbij ben ik blij dat zich twee nieuwe kandidaten voor de regiobestuur hebben gemeld.

Dank voor het vertrouwen en samenwerking de afgelopen tijd binnen WN HDSR en ik zie uit deze voort te zetten vanuit mijn nieuwe rol.

Tot ziens en hartelijke groet, Astrid Weij

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring