Navigatie overslaan

Even voorstellen kandidaat nr 10 Anja ter Harmsel

Waarom Water Natuurlijk? Ik zou bijna zeggen wat anders!

Anja ter Harmsel

Leeftijd: 61
Woonplaats: Nijverdal

Waarom kandidaat: Het belang van het waterschap wordt onderschat. Inwoners ontdekken het pas als ze natte voeten krijgen of als het al te droog is. Ik heb me de laatste 15 jaar voor het waterschap ingezet als fractieondersteuner en van dichtbij gezien wat het waterschap doet.

Waarom Water Natuurlijk: Ik zou bijna zeggen wat anders!

Water Natuurlijk is de enige groene partij. Naast de wettelijke plichten van schoon en veilig water, zet Water Natuurlijk zich in voor vergroening van de omgeving. We vragen inwoners in het buitengebied om deze handschoen samen met het waterschap op te pakken. Inwoners van dorpen en steden kunnen het waterschap helpen door het water niet onnodig te vervuilen. Gooi geen dingen in het toilet die er niet horen, maar in de afvalcontainer die daar voor geschikt is.

Water Natuurlijk wil dat het waterschap goed omgaat met de planeet. We laten de aarde minimaal zo achter voor onze kinderen zoals we haar zelf hebben aangetroffen en liever nog gezonder. Dat is mij op het lijf geschreven.

Persoonlijk: Voor de 2e periode ben ik fractievoorzitter van GroenLinks in Hellendoorn. In mijn werkzame leven was ik financieel ambtenaar sociaal domein bij de gemeente Enschede. Ik ben onlangs verhuisd en heb mijn huis zo energiezuinig mogelijk aangepast.

Favoriete plek in het Vechtstromen gebied: De Reggeherstelprojecten in Hellendoorn en Nijverdal. Op loop afstand van mijn huis loop ik rechts naar de Regge en links het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug in. Ik hou van wandelen met of zonder hond langs de Regge elke seizoen heeft een andere dynamiek. Daar kan ik enorm van genieten.

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring