Navigatie overslaan

Even voorstellen kandidaat nr 11 Marcel Fekkes

Je kunt kritiek hebben op van alles wat er beter kan in onze maatschappij maar ik kies er voor om te proberen om er zelf iets aan te doen.

Marcel Fekkes

Leeftijd: 47
Woonplaats: Enschede

Waarom kandidaat: We beleven roerige tijden in Nederland waarin duurzame maatregelen vaak ter discussie staan. Je kunt kritiek hebben op van alles wat er beter kan in onze maatschappij maar ik kies er voor om te proberen om er zelf iets aan te doen en stel mij daarom kandidaat voor een plaats in het waterschapsbestuur want dat is een terrein waar nog veel gedaan kan worden om onze leefwereld te verbeteren.

Waarom Water Natuurlijk: We merken allemaal al de gevolgen van de klimaatverandering. Het is daarom belangrijk dat bij het waterbeheer de natuur op één komt te staan. Water Natuurlijk is met voorsprong de partij die het meest doet voor het milieu. Wij strijden voor een duurzame bescherming van onze ecosystemen met veel aandacht voor biodiversiteit en genoeg ruimte voor water zodat de natuur zich kan herstellen

Persoonlijk: In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin. Ook houdt ik erg van sport, het liefst buitensporten. Ik heb een opleiding werktuigbouwkunde gedaan en ik werk tegenwoordig als decorbouwer in het theater, bij festivals en concerten.

Favoriete plek in het Vechtstromen gebied: Kristalbad, het is geweldig dat een gebied dat heel functioneel ontworpen is als waterbuffer ook een heel mooi natuurgebied is geworden, een waar walhalla voor vogels en amfibiën.

Ik woon dicht bij het volgende watersysteem: Zuiderspoorbeek, Het is goed dat we bovengrondse beken aanleggen in de stad om het water op te slaan en af te voeren in tijden van hevige regenval. En het zorgt ook nog eens voor mooie groene gebieden die goed zijn voor de biodiversiteit in de stad.

Geniet het meest van Water en Groen door: Op mooie dagen maak ik met mijn gezin graag fietstochten door het Twentse land en dan gaan we vaak richting het Witte Veen maar ook langs de Dinkel zijn er prachtige paadjes. Ik heb jaren geleden tijdens zo'n tocht mijn vrouw zelfs ten huwelijk gevraagd naast een oude watermolen.

Oproep: In Nederland leven we in een democratie en zijn we vrij om te stemmen op wie we willen. Op veel plaatsen in de wereld hebben de burgers deze luxe helaas nog niet. Het is goed als wij daarom allemaal onze stem laten tellen zodat ons waterschap op een goede manier bestuurd kan worden. Hecht je daarbij veel waarde aan de natuur waar iedereen van kan genieten, kies dan lijst 1 Water Natuurlijk!

Kristalbad, Enschede
Zuiderspoorbeek, Enschede

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring