Navigatie overslaan

Even voorstellen Kandidaat nr 12 Wim Boonstra

Ik denk dat ik daar een rol bij kan vervullen door mijn opgedane ervaring en kennis.

Wim Boonstra

Leeftijd: 60
Woonplaats: Emmen

Waarom kandidaat: Het is belangrijk dat overheden op een goede manier worden bestuurd. Ik denk dat ik daar een rol bij kan vervullen door mijn opgedane ervaring en kennis. We moeten het samen doen in Nederland en ik neem graag een bestuurlijke taak op mij. Daar wil ik tijd en energie voor vrijmaken.

Waarom Water Natuurlijk: De natuur en gezondheid staat onder druk. De economie en (landbouw) methoden gericht op “maximaal produceren voor de laagste prijs” hebben effect op de inrichting van het landschap en op flora en fauna. De toenemende bevolking vraagt om ruimte voor woningen en recreatie. Gebruik van primaire grondstoffen leidt tot schaarste, uitbuiting van mensen en uitputting van de aarde.

Het waterschap moet met anderen streven naar circulaire economie en een landschap met ruimte voor landbouw, recreatie en natuur. In de steden en dorpen vormen waterpartijen en parken stedelijke natuur en gaat stedelijk groen in de straat hittestress tegen. De oevers en bermen van het waterschap kunnen biodiversiteit vergroten en gebieden koppelen. Dit past bij Water Natuurlijk.

Persoonlijk: hobby's / werk? Vanuit mijn werkervaring bij een gemeente heb ik te maken gehad (afval)waterbeheer. Hierbij gaat het om bestemmingsplannen, bouwvergunningen en in het bijzonder gemeentelijk riolerings- en waterbeheer. Ons huis hebben wij 12 jaar geleden gasloos laten bouwen en energie heeft nog steeds mijn aandacht.

Favoriete plek in het Vechtstromen gebied: Dat is toch wel mijn woonplek in Noordbarge. Aan de rand van het centrum van Emmen, nabij een visplekje en met bos op een steenworp afstand.

Ik woon dicht bij het volgende watersysteem: Achter ons huis bevindt zich een stadsvijver, deze maakt deel uit van een rioleringssysteem. Het is een soort buffer maar het heeft de uitstraling van een park. Een prachtig plekje om op een zomeravond even te vissen. Vlakbij ligt een echt Drents kanaal, het Oranjekanaal. Een 170 jaar geleden gegraven kanaal voor scheepvaart maar al bijna 50 jaar niet meer als zodanig in gebruik.

Geniet het meest van Water en Groen door: Wandelend in het bos of vissend langs de rand van de vijver maar ook van het steeds wisselende beeld van de landbouw-akker voor ons huis.

Oproep: Nederland is een welvarend land, alles lijkt vanzelf goed te gaan. Dat is echter niet zo. In ons land moeten we er samen voor zorgen dat we onze omgeving veilig en gezond houden. Dat er natuur blijft en goede plekken om te wonen. Beslissen daarover doen we door te stemmen en zo richting te geven aan het bestuur van de overheid. Dus stem op waterschap en provincie op 15 maart. Zij hebben samen met de gemeente grote invloed op de eigen woonomgeving.

Oranjekanaal bij Emmen

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring