Navigatie overslaan

Even voorstellen kandidaat nr 7 Yvonne Boxem-Klein

Ik realiseer me steeds meer hoe belangrijk voldoende en schoon water is.

Yvonne Boxem-Klein

Leeftijd: 65
Woonplaats: Emmen

Waarom kandidaat: Ik realiseer me steeds meer hoe belangrijk voldoende en schoon water is. Het is niet vanzelfsprekend. Er liggen grote uitdagingen nu en in de nabije toekomst om droge voeten te houden. Daarnaast is het belangrijk om water vast te houden zodat we voor droge perioden ook voldoende water hebben. Ik wil met Water Natuurlijk gezamenlijk nadenken op welke manier we hier het beste mee om kunnen gaan. Zodat we ook in de toekomst kunnen blijven genieten van water en natuur. Daarom heb ik mij kandidaat gesteld bij Vechtstromen voor de Waterschapsverkiezingen.

Waarom Water Natuurlijk: Water Natuurlijk sluit het meest aan bij mij als persoon. Water en natuur (blauw en groen) voorop, maar wel met realisme. We zullen sommige zaken moeten accepteren die we op korte termijn niet kunnen veranderen. Maar we kunnen wel beïnvloeden hoe we met de effecten van de klimaatverandering om kunnen gaan. En stap voor stap voor een betere wereld kunnen zorgen, ook voor de generatie na ons.
Ik gun mijn kleinkinderen dat zij kunnen blijven genieten van onze prachtige natuur. En ik wil dat zij ook in de toekomst voldoende en schoon water hebben.

Persoonlijk: Ik ben sinds kort gepensioneerd. Ik ben de laatste 12 jaar directeur geweest van 32 scholen en ik vind het belangrijk dat ook jonge kinderen goed leren omgaan met hun omgeving en de natuur. In coronatijd heb ik nog meer gewandeld dan wat ik normaal al deed. Ik wandel veel in de Emmerdennen en in Bargerveen. De bossen, de wijde blikken en de prachtige vennetjes maken het bijzondere plekken.

Favoriete plek in het Vechtstromen gebied: De vennetjes in Emmerdennen

Ik woon dicht bij het volgende watersysteem: Waterfabriek Emmen

Geniet het meest van Water en Groen door: Wandelen, fietsen, kamperen

Oproep: Waarom stemmen? Er valt iets te kiezen en u kunt kiezen voor uw toekomst en van de volgende generatie. Laat uw groene stem horen en stem op 15 maart 2023 op
Water Natuurlijk!

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring