Navigatie overslaan

Even voorstellen kandidaat nr 1 Anieke Kranenburg

Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen met de waterschapsverkiezingen. Laat van je horen! Dit gaat over onze toekomst en ons water!

Anieke Kranenburg

Leeftijd: 29
Woonplaats: Enschede

Waarom kandidaat: Waterschappen zijn voor veel mensen onbekend, maar ze houden zich wel bezig met belangrijke zaken. Beslissingen die het waterschapsbestuur maakt gaan vaak ook over de lange termijn. Daarom vind ik het belangrijk dat ook jongeren in het bestuur zitten. Op mijn 23e werd ik actief voor Water Natuurlijk. Bij de waterschapsverkiezingen in 2019 ben ik gekozen als jongste Algemeen Bestuurslid in de geschiedenis van Waterschap Vechtstromen. Ik wil mij graag blijven inzetten voor het gedachtegoed van Water Natuurlijk. We hebben het waterschap op een groene koers gezet, maar er is ook nog een hoop werk te doen. Dat ik tijdens deze verkiezingen de lijsttrekker mag zijn van Water Natuurlijk is een enorme eer. Een fantastisch team van kandidaten staat klaar om aan de slag te gaan.

Waarom Water Natuurlijk: Water Natuurlijk geeft de natuur een stem in het waterschapsbestuur. Dat is belangrijk omdat het agrarische belang vaak de boventoon heeft gevoerd. Water Natuurlijk herkent dat er grenzen zijn aan het huidige systeem en weet dat dit vraagt om lastige keuzes. Zeker in deze tijd, in welke klimaatverandering een grote druk ligt op onze huidige manier van werken en doen. Wat ik prettig vind is dat Water Natuurlijk een onafhankelijke waterschapspartij is die in elk waterschap meedoet met de verkiezingen. Wij worden niet aangestuurd vanuit Den Haag, maar hebben enthousiaste mensen door het hele land die goed op de hoogte zijn van lokale wateruitdagingen.

Persoonlijk: Ik werk voor de Universiteit van Tilburg waar ik mijn promotieonderzoek schrijf. Dit onderzoek gaat over nieuwe vormen van grootschalige energieopslag en hoe om te gaan met de bestuurlijke uitdagingen die hierbij komen kijken. In mijn vrije tijd ben ik graag in de natuur. Je vindt mij in het weekend vaak buiten aan het bootcampen, mountainbiken of aan het wandelen.

Favoriete plek in het Vechtstromen gebied: Lastig om er maar eentje te kiezen! Ik woon in Enschede en daar heeft het waterschap een mooi project: het Kristalbad. Dit is een waterberging waar mensen ook lekker kunnen genieten van de natuur. Een andere prachtige plek waar ik geniet van het water is de Regge bij Hellendoorn en Nijverdal.

Oproep: Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen gaan stemmen met de waterschapsverkiezingen. Laat van je horen! Dit gaat over onze toekomst en ons water. Zou jij graag zien dat het waterschap zich meer inzet voor biodiversiteit, ├ęcht schoon water en een eerlijke verdeling van de lasten? Stem dan Water Natuurlijk.

Kristalbad

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring