Navigatie overslaan
Agenda

Ermelo, Vanneau Café (stationsgebouw). Watercafé

Op dinsdag 14 februari organiseert Water Natuurlijk Vallei en Veluwe een interessant Watercafé. Heemraad Frans ter Maten en eco-hydroloog Flip Witte vertellen over waterbeheer in steden en dorpen en in de natuur op de Veluwe.

Frans ter Maten zal ons meenemen in maatregelen die genomen worden voor klimaatadaptatie in dorpen en steden. Daarbij gaat het om bestaande wijken, maar ook om nieuwbouw. Want hoe zorgen we er bijvoorbeeld voor dat er bij de woningbouwopgave niet op plekken gebouwd gaat worden waar dat vanwege water en bodem eigenlijk niet kan? En hoe voorkom je wateroverlast in bestaande wijken? Hoe zorg je er voor in hete zomers, zoals we afgelopen jaren hebben gehad , dat de bebouwde omgeving niet oververhit raakt? En kan dat op een manier die van meerwaarde is voor onze dorpen en steden?

Flip Witte vertelt over de verdroging van de hogere zandgronden, met name die van de Veluwe. Wat zijn de oorzaken en hoe herstellen we de verdroogde natuur? Wat gebeurt er met onze natuurdoelen als het klimaat verandert? Wat betekent klimaatverandering voor de waterbalans, en hoe grijpt dat vervolgens in op de soortensamenstelling van de vegetatie?

U bent van harte uitgenodigd.

Datum en tijd: dinsdag 14 februari 2023. Inloop 19.00 uur, aanvang 19.30 uur
Na afloop, om ongeveer 21.30 uur is er tijd om na te praten met een hapje en een drankje

Locatie: Vanneau Café (NS Stationsgebouw)
Dr. Van Dalelaan 9
3851 JA Ermelo

Graag van te voren opgeven: waternatuurlijkwsvv@gmail.com
Vol=Vol

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring