Navigatie overslaan

Water Natuurlijk Rijn & IJssel: Dijkexcursie Zutphen!

Zondag 8 oktober van 12.00u - 14.00u organiseert WN Rijn & IJssel een speciaal Watercafé / dijkexcursie over Waterveiligheid en de Dijkversterking bij Zutphen.

Onze dijken worden steeds belangrijker. We krijgen steeds vaker te maken met hogere én lagere waterstanden in rivieren. Dat komt doordat het klimaat veranderd en de veiligheidsnormen van de dijken strenger worden. Waterschap Rijn & IJssel versterkt voor 2050 zo'n 75 kilometer van de 138 kilometer dijken langs de grote rivieren. Dijken zorgen voor veiligheid, geven karakter aan ons landschap en kunnen ingezet worden op de biodiversiteit te versterken. Op 8 oktober bezoeken we per fiets verschillende projecten en plannen rond dijkversterking.

We verzamelen om 12 uur op het plein voor station Zutphen. Op het station kan je een OV-fiets huren. Heb je geen OV-fiets abonnement, dan kunnen we een beperkt aantal extra fietsen regelen. Laat dat even weten. Onderweg is er op de fiets eventueel genoeg gelegenheid je eigen meegebrachte lunch op te eten. Als het slecht weer is bezoeken we met de auto een aantal plaatsen.

De excursie is gratis bij te wonen. Het is prettig als je je even aanmeldt zodat we een idee hebben van het aantal deelnemers.
Jezelf aanmelden kan met een mailtje naar wnwrij[@]gmail.com

Deze website maakt gebruik van cookies voor een optimale gebruikersbeleving. Lees onze cookieverklaring